Voščena lutka legendarnega Avstrijca. Foto: EPA
Voščena lutka legendarnega Avstrijca. Foto: EPA

Dunajski muzej voščenih lutk Madame Tussauds je bratskemu muzeju v Berlinu za dva meseca odstopil voščeno lutko priljubljenega pevca, igralca in skladatelja.

"Zadnje mesece smo dobili številne prošnje, da bi si želeli videti Uda v berlinskem muzeju, zato smo veseli, da smo se lahko odzvali na naraščajoče povpraševanje obiskovalcev," je povedala direktorica berlinskega muzeja Sandra Schmalzried in dodala, da glede na priljubljenost pevca razmišljajo o tem, da bi tudi Berlin dobil svojega Uda.

V primerjavi z Dunajem bo v Berlinu od Udu stal originalni stekleni klavir znamke Schimmel, ki so ga naredili prav za pevca, nanj pa je igral na številnih svojih nastopih.

Udo se bo v dunajski muzej vrnil maja, takrat pa bo dobil novo sosedo - ob njega bodo postavili voščeno lutko lanske evrovizijske zmagovalke Conchite Wurst.

Udo Jürgens se je kot Jürgen Udo Bockelmann rodil 30. septembra 1934 v Celovcu. Je eden vidnejših ustvarjalcev in izvajalcev zabavne glasbe v nemškem jeziku. Na svojem tretjem evrovizijskem nastopu leta 1966 je s pesmijo Merci Cherie zmagal in tako doživel tudi mednarodno slavo. Umrl je 21. decembra lani, star je bil 80 let.