Twerking oziroma stresanje z zadnjico po Helen Mirren. Foto: EPA
Twerking oziroma stresanje z zadnjico po Helen Mirren. Foto: EPA
Helen v družbi harvardskih transvestitov. Foto: EPA

Z oskarjem nagrajena igralka (žlahtni kipec je prejela za odlično upodobitev kraljice Elizabete II. v filmu The Queen) se je na častni razglasitvi tako kot pretekle zmagovalke prelevila v pravega "norčka".

Zabava se je začela že pred podelitvijo, ko je Mirrenova - njeno ime od leta 2003 spremlja častni naziv 'dama' - vodila parado čez Harvard Square, sedeč na zadnjem sedežu avtomobila brez strehe, obkrožena pa je bila s harvardskimi študenti, preoblečenimi v ženske.

Na sami podelitvi je med izvajanjem različnih norčij razkrila, da je v svoji spalnici že poskusila "tverkati" oziroma stresati z zadnjico, ampak da je bilo to zelo ponižujoče. A očitno ne tako zelo, saj se je odločila drzni ples, ki je postal zaščitni znak pevke in igralke Miley Cyrus, pokazati tudi vsem zbranim na Harvardu.

Britanka je razkrila tudi, da je najbolj vroč med njenimi soigralci Harrison Ford, da pa bi v morebitnem pretepu s kolegico Meryl Streep zagotovo izgubila, saj je Merly "veliko močnejša tako fizično kot duševno". Dodala je še, da je velika oboževalka Beyonce Knowles.

Igralko je na prireditvi spremljal njen mož ameriški filmski režiser Taylor Hackford, s katerim sta srečno poročena od leta 1997. "Ljubim te, dragi," je svojega življenjskega sopotnika spomnila Helen, za konec pa je dala nasvet vsem samskim ženskam - dejala jim je, naj ostanejo samske, kolikor dolgo se da.

Neil Patrick Harris je Harvardov moški leta
Igralska skupina Hasty Pudding elitne ameriške univerze tradicionalno vsako leto izbere zvezdnico in zvezdnika, ki jima zaradi "trajnega in obsežnega prispevka v svetu zabave" podelijo nagrade.

Letošnji Harvardov moški leta je Neil Patrick Harris, častna razglasitev pa bo 7. februarja. Lanska sta bila nagrajena Marion Cottilard in Kiefer Sutherland.