Zanimivosti
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 4 glasov Ocenite to novico!
false
Društvo starodobnih vozil iz Kamnika je pripravilo že 8. mednarodno srečanje starodobnikov iz desetih držav, na katerem lahko sodelujejo le vozila, ki so bila narejena pred letom 1945. Foto: MMC/Miro Štebe
VIDEO
Srečanje starodobnih vozil

Dodaj v

Foto in video: Kaj so vozili pred letom 1945?

Prireditelji vozila izbrali po strogih merilih in v omejenem številu
20. maj 2017 ob 18:28
Kamnik - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Na Kamniškem je ta konec tedna mogoče videti lepo ohranjena vozila prav častitljive starosti. Pripeljali so jih na tridnevno evropsko srečanje starih vozil elitnega razreda.

S simboličnim rezanjem traku in s tem, da je predsednik državnega zbora Milan Brglez ročno vžgal eno izmed starodobnih vozil, se je začelo druženje njihovih lastnikov in ljubiteljev.

Društvo starodobnih vozil iz Kamnika je pripravilo že 8. mednarodno srečanje starodobnikov iz desetih držav, na katerem lahko sodelujejo le vozila, ki so bila narejena pred letom 1945. Kot je povedal predsednik društva Miro Vrhovnik, so udeležbo na srečanju omejili na najboljše, saj zanje ni pomembna množica udeležencev, temveč kakovost.

Ne preseneča, da je kamniško druženje starodobnikov že tretje leto zapored uvrščeno tudi na koledar prireditev mednarodnega združenja lastnikov starodobnih vozil FIVE. Prav zato se trudijo, da je organizacija prireditve brezhibna, vsako leto pa na srečanje povabijo tudi predstavnike ene ali dveh novih držav članic EU-ja.

Med zanimivostmi letošnjega druženja je treba omeniti, da so v času srečanja v Eko resortu pod Veliko planino pripravili tudi sanjsko poroko in modno revijo v oblačilih iz časov, ko so nastajali avtomobili, ki sodelujejo na srečanju. Po običaju avtomobile spremljajo tudi motorna kolesa starodobniki. Že po tradiciji pa so stara, lepo vzdrževana vozila obiskala tudi arboretum Volčji Potok.

T. H., Miro Štebe/TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
dralex
# 21.05.2017 ob 11:08
Če se malo vrnemo k temi članka: vsaj dva modela na fotografijah (rdeč in bež mercedes) niti pod razno nista izdelana pred letom 1945, močno dvomim tudi za jaguarja. So zelo lepi primerki, ampak kakšen je kriterij za udeležbo?
pozitivc
# 21.05.2017 ob 07:47
@Sklonjen

Ne bi se spuščal v podrobnosti, ampak zaradi takih, ki premorejo za zasebno letalo, nekateri ne premorejo za bicikel ( tudi danes)
jankoP
# 21.05.2017 ob 09:06
Ne bi se spuscal v podrobnosti, ampak resno verjames, da bi nekaj sto tisoc navadnih delavcev, ki delajo zdaj v tovarnah, bolje zivelo brez lastnika tovarne, in brez tovarne? Resno kdo pri zdravi pameti verjame?
frgo
# 21.05.2017 ob 08:59
Ne bi se spuščal v podrobnosti, ampak zaradi takih, ki premorejo za zasebno letalo, nekateri ne premorejo za bicikel ( tudi danes)

Poudarek na nekateri. Večina pa zaradi sebe.
Sklonjen
# 20.05.2017 ob 21:59
Gospod in gospa Hribar Strmolska, sta vozila - preden so ju zverinsko pokončali tisti, ki še biciklov niso premogli - letalo!!!
Gepard007
# 21.05.2017 ob 10:02
@jankoP: odvisno kakšen je lastnik tovarne...
alojzr2
# 20.05.2017 ob 21:28
To so vse sami idlični EURO6 motorji s katalizatorji in DPFji v idiličnem naravovarstvenem okolju.
Kazalo