Dober tek! Foto: Incredibeard
Dober tek! Foto: Incredibeard

Vsak ponedeljek na družbenih omrežjih objavi fotografijo, na kateri pokaže novo umetnijo, ki sta jo iz dolgih obraznih dlak oblikovala z ženo Angelo. Do zdaj se je nabrala že prav zabavna zbirka, morda največ pozornosti, smeha in zabavnih komentarjev pa je požela "kreacija", na kateri je brado uporabil namesto krožnika in vanjo stresel obilno porcijo rezancev. Manjkale so mu le še kitajske palčke in testenine so bile v ustih.

Webb, ki je kot trgovec zaposlen v Sonyjevi trgovini v San Franciscu, si je zaradi vpadljivega "modnega dodatka" prislužil vzdevek Incredibeard oziroma Neverjetna brada. Da je postal mala spletna zvezda, se mora zahvaliti ženi, ki se je domislila, da bi lahko iz brade oblikovala nenavadne oblike.

Za vsako brado stoji žena
"Angelo zelo zanima moda, tudi bradate moške ima rada. Pred približno štirimi leti, ko sem imel že precej dolge brke in brado, se je začela igrati z njimi in jih oblikovati. Nisva si mislila, da bova s tem nasmejala toliko ljudi, šlo je le za najino zabavo."
Ko jima je sčasoma zmanjkalo idej, sta fotografije objavila na spletu in prosila ljudi, naj prispevajo nove ideje za smešne "bradne pričeske".

Webba danes večkrat povabijo tudi kot gosta v različne oddaje, sam pa si želi z brado tudi kaj zaslužiti. Avgusta bo tako na trg poslal poseben glavnik, namenjen posebno dolgim bradam, kot je njegova, želi pa tudi prispevati k razširitvi in popularizaciji tekmovanj bradačev v ZDA. "Takšni dogodki so odlična priložnost, da se srečamo ljudje podobnega videza. Vzdrževanje tako dolge brade je zahtevno delo; če nimaš motivacije, lahko kaj kmalu izgubiš interes zanjo," je dejal.

Nekaj zanimivih "pričesk" si oglejte v spodnji galeriji. Vir fotografij: Incredibeard na Twitterju, Facebooku in Instagramu.