Knežja družina praznuje. Foto: Reuters
Knežja družina praznuje. Foto: Reuters
Čeprav se je rodil dve minuti za Gabriello, je Jacques kot moški potomec prestolonaslednik. Monaška zakonodaja namreč daje prednost dečku. Foto: Reuters

V monaški katedrali so najprej krstili princa Jacquesa, ki ga je držala mati, sledil pa je krst njegove sestrice, ki jo je v rokah držal njen oče. Jacques in Gabriella, ki sta bila na krstu oblečena v bela oblačila znamke Baby Dior, nista zajokala, ko so ju poškropili s sveto vodo.

Med krstom so tudi prebrali sporočilo papeža Frančiška, 60-članski zbor pa je pel pesmi, ki jih je izbrala Charlene, nekdanja plavalka.

Prihod dvojčkov in knežjega para v katedralo je spremljala množica ljudi. Pred vstopom knežje družine v katedralo so se oglasili topovi. Katedrala sama je bila okrašena s šopki belih rož, med drugim z vrtnicami in lilijami. Ob vhodu se je knežji par srečal z botri njunih otrok.

Krsta se je udeležilo okoli 100 ljudi, med navzočimi na krstu sta bili tudi princesi Caroline in Stephanie, sestri monaškega kneza.

Po krstu so kraljevo družino pred katedralo pričakali z bučnim aplavzom, fotoutrinke z dogodka pa si lahko pogledate spodaj.