Mladoporočenca med poročnim obredom. Foto: Reuters
Mladoporočenca med poročnim obredom. Foto: Reuters
Za slavje sta se oblekla v nekoliko manj razkošno opravo. Foto: Reuters
Sultan je znan po svojem velikem naftnem bogastvu, na čelu malega sultanata Brunej pa je že štiri desetletja. Foto: Reuters

31-letni princ se je z 22-letno ženo, nekdanjo podatkovno analitičarko, poročil v sultanovi palači Istana Nural Iman v brunejski prestolnici.

Tako ženin Abdul Malik kot nevesta Dajangku Rabiatul Adavijah Pengiran Hadži Bolkiah sta za razkošno poroko izbrala zlati opravi, ki sta bili okrašeni z dragulji. Nevesta je imela tudi diamantno tiaro, okrašeno s šestimi smaragdi, in ujemajočo se verižico, obute pa je imela čevlje priznanega oblikovalca Christiana Louboutina, ki veljajo za eno najdražjih obutev na svetu - stanejo 2.495 britanskih funtov. Namesto šopka rož je v rokah držala kar šopek draguljev.

Poročne zaobljube sta izrekla pred prijatelji, družinskimi člani, manjkali pa niso niti predstavniki modre krvi z vseh koncev sveta in drugi pomembneži, kot so malezijski državni vladarji, guverner Savdske Arabije ...

Poročna ceremonija se je začela 5. aprila, v tem času je princ tudi uradno zaprosil za roko starše svoje izbranke, poročne zaobljube sta si izmenjala 12. aprila, sledilo pa je slavje v dvorani, ki sprejme do 5.000 gostov. Mladoporočenca lahko komaj kakšen dan uživata mirno zakonsko življenje.

Princ Abdul Malik je sin brunejskega sultana in njegove druge žene Salehe in je drugi v vrsti za brunejski prestol, pred njim je njegov brat, kronani princ Al Muhtade Bilah. Sultanu se je sicer v treh zakonih rodilo 12 otrok - pet sinov in sedem hčerk.

69-letni sultan, znan po svojem velikem naftnem bogastvu, je na čelu malega sultanata Brunej že štiri desetletja. O razkošju, ki ga uživa brunejska kraljeva družina, priča podatek, da v palači najdemo kar 1.788 sob, pet velikih bazenov, 257 kopalnic in garažo, kjer je parkiranih kar 110 avtomobilov. Na sultanovem 50. rojstnem dnevu je nastopil pokojni popzvezdnik Michael Jackson.