Mariah Carey je razočarala s svojim nastopom. Foto: EPA/Reuters
Mariah Carey je razočarala s svojim nastopom. Foto: EPA/Reuters
Bela hiša v praznični preobleki. Foto: EPA/Reuters

Zvezda že 82. slovesnega prižiga božičnih luči pred Rockefellerjevim centrom na Manhattnu je bila prav Mariah, ki pa ji je svoje oboževalce uspelo kar dvakrat razočarati.

Prvič v torek s triinpolurno zamudo, ko je televizijska mreža NBC, ki je skrbela za prenos, na določeni točki vsem zbranim dejala, naj odidejo domov, saj pevke ne bo. Mariah se je vsem tistim, ki so jo čakali na dežju in mrazu, opravičila prek Twitterja: "Včerajšnje razmere so bile zunaj mojega nadzora. Opravičujem se vsem, ki ste se pojavili tam, veste, da vas nikoli ne bi razočarala namerno." Za nastali položaj je po pisanju New York Posta pevka okrivila svojega odtujenega moža Nicka Cannona in njegovo odvetniško ekipo - zvezdnika sta namreč sredi ločitvenega procesa.

NBC je po vztrajanju pevki na koncu le dovolil, da pred Rockefellerjevim centrom nastopi v sredo, na dan slovesnosti prižiga božičnih lučk. In pevka je organizatorje in vse zbrane še drugič razočarala - tokrat s slabim nastopom. Plaz kritik zaradi slabe izvedbe ene najbolj priljubljenih božičnih skladb All I Want For Christmas se je usul tudi na družbenih omrežjih.

Poleg Mariah sta nastopila tudi Lady Gaga in legendarni Tony Bennett, ki sta zapela džezovsko verzijo skladbe Winter Wonderland, Idina Menzel je zapela skladbo Holly Jolly Christmas, Prince Royce je zapel skladbo Jingle Bell Rock ...

Zimska čudežna dežela v Beli hiši
Tudi po drugih ameriških mestih imajo dolgo tradicijo prižiga lučk, poleg New Yorka pa je najbolj fotografirana Bela hiša, ki se je odela v praznično podobo.

Že od leta 1923 ameriški predsedniki v družbi svoje družine prisostvujejo slovesnemu prižigu lučk na prazničnem drevesu, ki mu pravijo nacionalno božično drevo. Na tradicionalnem prižigu luči v Beli hiši je vse obiskovalce otroške zimske čudežne dežele v Beli hiši pozdravila prva dama Michelle Obama.

Fotoutrinke iz New Yorka in Washingtona si lahko pogledate spodaj.