Ste nogometni noriji podlegli tudi vi? Foto: EPA/Reuters
Ste nogometni noriji podlegli tudi vi? Foto: EPA/Reuters
Nemški navijač z lečami v barvah svoje domovine. Foto: EPA/Reuters

Nogometni navdušenci so se še pred začetkom SP-ja obsedli z zbiranjem sličic za znameniti album Panini, ki že več kot štiri desetletja navdušuje otroke (pa tudi odrasle), sladoledarji in slaščičarji so ustvarili nove zmagovalne okuse, s katerimi so pritegnili sladkosnede, v frizerske salone so mladeniči prihajali s fotografijami svojih priljubljenih nogometašev v rokah, ker so si želeli točno tako pričesko kot njihovi idoli, nekateri so nogometaše celo "vtisnili" v svoje telo.

Tudi dresi slavnih nogometašev in drugi navijaški rekviziti so se v trgovinah prodajali kot za med. Na ulicah brazilskih mest - pa tudi drugod po svetu - so na zidovih nastajali portreti nogometnih zvezdnikov, kot so Cristiano Ronaldo, Neymar in drugih, v nogometu so se pomerile ribice, živali so tako kot na drugih večjih športnih tekmovanjih tudi tokrat stopile v čevlje vedeževalcev in so skušale napovedati izide tekem, tudi mesta po vsem svetu so bila okrašena v nacionalnih barvah ...

Nogomet je obnorel ves svet, kar kažejo tudi spodnje fotografije. Ste tudi vi podlegli kakšnemu izmed nogometnih trendov?