Žogo brcajo v luknje vsi. Foto: Reuters
Žogo brcajo v luknje vsi. Foto: Reuters

Zakaj bi se ukvarjali z enim šport, če lahko združite dva, so se leta 2006 spraševali posamezniki, ki so se na koncu spomnili, katera dva športa bi lahko združili - golf in nogomet.

Nastal je nožni golf, nad katerim se iz leta v leto navdušuje več ljudi: "Vse več ljudi je vključenih v šport, saj je zabaven. Poleg tega pa ni zahteven, le zadeti morate žogo," je povedal eden izmed navdušencev nad športom Mike O'Connor, ki je od leta 2012, ko so tri države ustanovile zvezo mednarodnega nožnega golfa (FIFG), na čelu te. Danes je v zvezo vključenih 22 držav, od JAR-a do Argentine, pa do nam bližnjih Hrvaške, Italije, Poljske, Slovaške ... Prvo svetovno prvenstvo v nožnem nogometu je potekalo na Madžarskem, kjer se prav tako navdušujejo nad to športno disciplino.

Kot idejni oče igre je zapisan Nizozemec Michael Jansen, danes ambasador FIFG-a. Ideja se mu je utrnila, ko se je pogovarjal s prijateljem in nekdanjim profesionalnim golfistom Willemom Korstenom, leta 2008 je tako organiziral prvo tekmovanje nožnega nogometa na Nizozemskem.

Šport je primeren za vse generacije, fotograf Reutersa pa je obiskal tekmovanje na Floridi. V ZDA naj bi zadnje leto navdušenje za golf pojenjalo, saj je precej golfklubov moralo zapreti vrata. Nekateri med njimi so le spremenili namembnost - povečali so luknje in privabili navdušence nožnega golfa.