Penelope Cruz je nagrade zelo vesela. Foto: Reuters
Penelope Cruz je nagrade zelo vesela. Foto: Reuters

44-letna Španka je bila nagrajena v kategoriji najboljše mednarodne igralke, nagrade pa je bila zelo vesela: "Moja ljubezen do filma se je začela pri osmih letih, tudi po 30 letih kariere pa ne morem verjeti, da je to moje delo." Rdeča preproga je njen vsakdan, a kot je povedala v pogovoru z novinarji, so se njene prioritete spremenile, odkar je postala mama, družina je vsekakor pred kariero, kot je poudarila: "Družina je najpomembnejša stvar zame." Igralka je poročena s kolegom Javierjem Bardemom, s katerim ima dva otroka, Luno in Lea.

Penelope je bila vsekakor glavna zvezda tokratne podelitve, zanjo so se obračali številni, v polno pa je zadela tudi s črno toaleto avstralskega modnega oblikovalca makedonskih korenin Tonija Matičevskega.

V kategoriji mednarodna glasba je slavila 23-letna britanska poppevka kosovskih korenin Dua Lipa. Občinstvu se je predstavila tudi z nekaj skladbami z njenega albuma prvenca Be The One, New Rules in IDGAF. Prireditev pa je z venčkom uspešnic odprla nekoč zelo priljubljena skupina Take That. Rod Stewart je bil nagrajen v kategoriji glasbena legenda, nagrado za športne dosežke je dobil Claudio Pizzaro.

Nagrade bambi so medijske nagrade, ki jih novinarji podelijo ljudem, ki navdihujejo občinstvo.