Zanimivosti
(2)
peščeni grad
Letošnja največja atrakcija festivala je velik Pepelkin grad. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Peščena pravljica iz 7000 ton peska, ki ji tudi dež ne more do živega

32 umetnikov, 7000 ton peska, 150 skulptur
23. junij 2017 ob 16:34
Ostend - MMC RTV SLO, Reuters

Plažo v Belgiji so umetniki spremenili v veliko peščeno galerijo, kjer bodo razstavljene velike skulpture super herojev in risanih junakov.

Gre za enega največjih festivalov peščenih skulptur na svetu. Gosti ga belgijsko mesto Ostend, ki se nahaja 100 kilometrov od Bruslja. Ekipa 32 umetnikov je v petih tednih iz 7000 ton peska ustvarila 150 peščenih skulptur, ki bodo obiskovalcem na ogled od sobote pa vse do septembra.

Umetnine upodabljajo različne like, od Mikija Miške do Kapitana Amerike, letošnja največja atrakcija pa je velik Pepelkin grad. Umetniki so pri ustvarjanju uporabljali tehnike, ki zagotavljajo, da so peščene skulpture varne tudi pred močnimi nalivi.

Veliko sodelujočih umetnikov ustvarja predvsem skulpture iz lesa in kamna, tako da jim je ustvarjanje s peskom predstavljalo poseben izziv. Ruski umetnik Sergej Zaplatn, ki je znan predvsem po svojih ledenih umetninah, je povedal, da je oblikovanje peska popolnoma drugačno – lažje ga je oblikovati, a je pri tem potrebna tudi večja mera previdnosti.

Fotogalerijo peščenih skulptur si lahko ogledate spodaj.

M. Z.
Prijavi napako
Komentarji
supermedo
# 23.06.2017 ob 23:17
Ali Volkswagna?
Benji
# 23.06.2017 ob 17:21
Reklamna akcija Disneya?
Kazalo