Ali vam je všeč nova mis Zemlje? Foto: EPA
Ali vam je všeč nova mis Zemlje? Foto: EPA
Anjeza Barbatovci na slovenskem izboru
Anjezi ni uspel veliki met - uvrstitev med najlepših osem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Skoraj en mesec se je 80 lepotic z vsega sveta, med njimi tudi Slovenka Anjeza Barbatovci, pripravljalo na sklepno prireditev lepotnega izbora, največ simpatij pa je s svojo lepoto in šarmom pobrala 23-letna plavolaska.

Lenta prve spremljevalke in naziv mis zraka je šel v roke Filipinki Stephany Stefanowitz, mis vode in druga spremljevalka je postala mis Venezuele Osmariel Villalobos, mis ognja in hkrati tudi tretja spremljevalka Camila Brant pa prihaja iz Brazilije.

Med 16 finalistk se je uspelo uvrstiti tekmovalkam iz Rusije, Južne Afrike, Nemčije, Venezuele, Južne Koreje, Italije, Mehike, Škotske, Kostarike, Poljske, Japonske, Češke, Brazilije, Filipinov in ZDa. Slovenski predstavnici, katere cilj je pred tekmovanjem bil uvrstitev med najlepših osem, tako ni uspelo niti preseči niti ponoviti lanskega uspeha Rebecce Kim Lekše.

Lepotno tekmovanje z namenom
Zanimivost tega lepotnega projekta (ki poleg izbora za mis sveta in mis universe sodi med najodmevnejše na svetu) so tudi prioritete, ki so namenjene predvsem opozarjanju na varstvo narave, ekološke vrednote, varstvo okolja, zdravo življenje, nove do okolja prijazne energije, ekološko prehrano ter druge pereče aktualne težave, povezane z našim planetom.

Poleg osnovnih smernic je celotni projekt namenjen tudi predstavitvi svetovnih turističnih destinacij in poslovnih partnerjev, ki sprejemajo takšno zasnovo projekta. Sestavni del zajema tudi dobrodelnost in predvsem angažiranje tekmovalk ob vseh družbenih problematikah.