Anjezi je ob zmagi čestitala tudi aktualna mis Slovenije Nives Orešnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Anjezi je ob zmagi čestitala tudi aktualna mis Slovenije Nives Orešnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja Hrvatin, Anjeza Barbatovci in Anja Mihelič
Prva spremljevalka je postala Anja Mihelič (desno), trojico najlepših je zaokrožila druga spremljevalka Mateja Hrvatin (levo). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pot do slovenskega izbora za mis Zemlje jo je vodila mimo tekmovanja mis Casinoja Kongo, ki ga je zapustila kot zmagovalka. “Za sodelovanje sem se odločila zaradi organizatorjev, ki celo leto delajo s tekmovalkami in ni samo ena prireditev,” je pojasnila plavolaska. Ob tem pa je priznala, da je k prijavi pripomogla tudi njena strast do potovanj: “Obiskala sem že veliko držav. Do zdaj so me navdušili Maroko, Španija in Turčija.” V letošnjem letu pa jo je pot v sklopu priprav na mis Zemlje peljala tudi v Sarajevo in London.
Projekt mis Zemlje ji je vzel mnogo prostih trenutkov v letošnjem letu. “V to sem vložila veliko truda in energije. Sem zelo vesela, da mi je uspelo,” je pojasnila Barbatovčeva. Njenega uspeha, kot je dejala sama, sta se najbolj razveselili njena mama in pet sester.
Po izboru, na katerem se je predstavila v treh hodih skupaj s preostalimi dvanajstimi sotekmovalkami, je potarnala, da je predvsem pogrešala vprašanja strokovne žirije. “Bila sem malo šokirana, ko je televizija rekla, da bodo na žalost morali skrajšati oddajo.”
Sicer pa so vse kandidatke svoje znanje izkazovale že na “talk showu”, na katerem so pred žiranti tri ure in 40 minut debatirale o aktualnih družbeno-političnih težavah. “Pogovarjali smo se o ekoloških izdelkih, politiki, splavih, smrtni kazni ... Tem je bilo trinajst, tako da smo bile notri res tri ure in pol,” je razložila.
Zdaj jo čaka svetovni izbor, na katerem meri na visoka mesta: “Jaz se bom psihično kar precej pripravila in mislim, da ne bom šla samo z enim kovčkom, ampak kar z več. Maksimalno se bom potrudila, da bom tudi jaz letos med prvih osem.”

Na izboru za mis Zemlje sta prizorišče najbolj prešerno nasmejani zapustili še dve tekmovalki: Anja Mihelič, ki je postala prva spremljevalka, in druga spremljevalka Mateja Hrvatin.

Nekaj utrinkov najlepše trojice smo strnili v spodnji galeriji.