Nicolas in Florence Mouchart sta bila nad večerjo pod vodo navdušena. Foto: Reuters
Nicolas in Florence Mouchart sta bila nad večerjo pod vodo navdušena. Foto: Reuters

Do unikatne restavracije, ki so jo poimenovali Biser, se morajo gostje v potapljaški opremi potopiti pet metrov globoko. Pred vhodom v restavracijo, ki je široka zgolj dva metra, pa jih čaka prav tako v potapljaško opremo oblečena natakarica.

"Začenja se nova doba restavracij," je povedal John Beernaerts, ki je pred desetletjem v belgijski prestolnici odprl bazen NEMO33. Ta s 33 metri globine velja za enega najglobljih bazenov na svetu.

Za gradnjo restavracije, v kateri obrok stane 99 evrov, so porabili več kot leto dni, saj so morali večkrat izpopolniti dizajn krogle in izboljšati sistem dostave hrane.

Biser sta med prvimi obiskala Nicolas in Florence Mouchart, ki sta bila nad večerjo pod vodo navdušena. "Prvič sva jedla pod vodo, bilo je zelo zabavno. Gre za res edinstveno izkušnjo, ki si jo bova zapomnila za vse življenje," je povedal Nicholas.