Slastne krofe nekateri pripravljajo kar sami, tako kot MMC-jev uporabnik
Slastne krofe nekateri pripravljajo kar sami, tako kot MMC-jev uporabnik "bajsika", ki je sliko svežih krofov naložil tudi na Moj splet. Foto: Moj splet

Med proizvajalci prednjači Skupina Žito - v njej so poleg Žita združeni tudi Pekarna Vrhnika, Dolenjske pekarne, Gorenjka, Kruh pecivo itd. -, ki je sporočila, da bo v letošnjem pustnem tednu prodala dva milijona krofov, kar je 25 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Zaradi velikega povpraševanja pri peki krofov po njihovih navedbah prostovoljno pomagajo tudi številni njihovi zaposleni, ki sicer ne delajo v pekarnah.

Veliko povpraševanje je tudi po najbolj znanih ljubljanskih krofih, za katere v hotelu Slon zavihajo rokave samo v pustnem času, letos jih nameravajo narediti skoraj 30 tisoč.

Poklicali pa smo tudi na Trojane, kjer so doma najbolj priljubljeni slovenski krofi - tam so nam zaupali, da bodo samo med t. i. debelim četrtkom in pustnim torkom naredili kar 100.000, v vsem mesecu februarju pa tudi do 200.000 teh okusnih dobrot.

V pustnem času cvrejo krofe tudi na nekaterih prodajnih mestih v večjih trgovskih centrih, nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.