Safin je na teniškem igrišču mnogokrat pokazal svoj vročekrvni temperament. Foto: EPA
Safin je na teniškem igrišču mnogokrat pokazal svoj vročekrvni temperament. Foto: EPA

Če mu bo uspelo, se bo 31-letni Safin pridružil številnim znanim ruskim športnim obrazom, ki že imajo sedež v dumi. Tam sta tako med drugim gimnastična prvakinja Svetlana Horkina in ritmičarka Alina Kabajeva.

"Volitve bodo na sporedu 4. decembra. To je zame nov izziv. Mislim, da sem inteligenten in da bom lahko veliko doprinesel," je dejal Safin. Tako kot Kabajeva in Horkina bo upokojeni teniški up kandidiral na listi stranke Enotna Rusija, stranke premierja Vladimirja Putina.

Safin se je upokojil leta 2009, v karieri pa je osvojil dva turnirja za grand slam - leta 2000 v New Yorku in 2005 v Avstraliji. Vrhunec kariere je doživel v letih 2000 in 2001, ko je bil tudi devet tednov na vrhu računalniške lestvice ATP. Skupno je Safin v poklicnem tenisu preživel 13 sezon, zmagal pa na 15 ATP-turnirjih.

Vroč temperament tudi v dumi?
Poleg svojega talenta je bil Safin v času svoje aktivne kariere v tenisu znan po svojem izrazitem temperamentu. Na igrišču je bil znan po samodestruktivnosti (izpadi na igrišču, lomljenje loparjev, prepiri s sodniki ...).