Kim s svojo materjo, Ko Jong Hui, ki je umrla leta 2004 v Parizu zaradi raka na dojki. Foto: EPA
Kim s svojo materjo, Ko Jong Hui, ki je umrla leta 2004 v Parizu zaradi raka na dojki. Foto: EPA

Na fotografijah je videti danes 31-letnega severnokorejskega voditelja kot debelušnega malčka, kako v svoji minivojaški uniformi salutira državni vojski. Na neki drugi fotografiji vidimo malce starejšega Kima, kako sedi za krmilom letala.

Do zdaj je javnost dobila vpogled v zgolj peščico otroških Kimovih fotografij - na eni je s svojo materjo, Ko Jong Hui, druga pa je fotografija iz potnega lista. Iz njegovih srednješolskih let obstaja samo ena "gasilska" fotografija, posneta na šolskem izletu mednarodne šole Liebefeld Steinhölzli v Bernu v Švici.
Sramežljiv, a obseden z NBA-jem
Kim se je sicer šolal pod psevdonimom Pak Un, šolskemu vodstvu pa je bilo ob vpisu leta 1998 rečeno, da gre za sina uslužbenca severnokorejskega veleposlaništva.

Kim Džong Un je omenjeno šolo obiskoval do leta 2000, sošolci pa vedo povedati, da je bil sramežljiv in neroden v komunikaciji z dekleti, da pa je bil naravnost "obseden" s košarko - zlasti Severnoameriško ligo (NBA) in Michaelom Jordanom ter da ni kazal "absolutno nobenega zanimanja za politiko".