Svetovni dan Vojne zvezd. Foto: Reuters
Svetovni dan Vojne zvezd. Foto: Reuters

4. maj je svetovni dan Vojne zvezd, ko se oboževalci "očeta" znanstvenofantastične franšize Georgea Lucasa podajo na ulice preoblečeni v Darth Vaderja, družino Skywalker, princeso Leio, Jodo, Chewieja in druge nepogrešljive junake Vojne zvezd.

Za ta dan so se odločili zaradi ikoničnega citata iz filma May the Force be with you (Naj bo sila s teboj), tako na proslavi 4. maja vzklikajo May the fourth be with you.

Če so se v Tokiu danes odločili za takšne oblike proslave, pa so se v Milanu oboževalci Vojne zvezd na račun priljubljenega filma zabavali včeraj.

Prihaja sedmi del
Sedmi del znanstvenofantastične franšize Vojna zvezd z uradnim naslovom: Star Wars: The Force Awakens (Sila se prebuja) na veliko veselje oboževalcev prihaja to leto v kinematografe. Za režiserski stolček je sedel J. J. Abrams, ki je pred kamero zvabil zanimivo kombinacijo zvezd iz prve trilogije (Mark Hamill, Carrie Fisher in Harrison Ford) in svežih, za mlado občinstvo zanimivih obrazov (Oscar Isaac, John Boyega, Lupita N'Yongo in Adam Driver).