Najlepša gejevska misica je Laveleska Dredrish. Foto: Reuters
Najlepša gejevska misica je Laveleska Dredrish. Foto: Reuters

Zmagovalka (gre za mladeniča s pravim imenom Berdien Lavyeska), ki je osvojila naslov najlepše gejevske misice, je obljubila, da bo odprla nove prostore za gejevsko skupnost in da se bo še naprej borila za gejevske pravice. Laveleska je premagala preostalih 12 tekmovalk, žirijo pa je prepričala predvsem s svojo eleganco in govorništvom.

Tekmovanje je pritegnilo veliko pozornosti javnosti, iz tamkajšnje gejevske skupnosti pa so sporočili, da je bilo zaradi številnih stereotipov in predsodkov do istospolno usmerjenih zelo težko organizirati takšno tekmovanje.

Kljub številnim težavam, na katere so organizatorji dogodka naleteli, pa je gejevski skupnosti uspelo narediti korak naprej, kar dokazuje to, da je posebnemu lepotnemu tekmovanju svoja vrata z dovoljenjem direktorja Zavoda za kulturo Nikaragve Luisom Moralesom odprlo narodno gledališče Ruben Dario. Morales je dejal, da lepotni spektakel prikazuje močan občutek spolne raznolikosti, ki vse bolj "osvaja nove prostore".

Spodaj si lahko pogledate utrinke z lepotnega tekmovanja Miss Gay Nicaragua 2012, na katerem je 13 tekmovalk uporabilo razne trike, da bi bile videti zapeljivejše v kopalkah in večernih oblekah.