Na Glavnem trgu so se komunalni delavci vso noč trudili, da so jelko znova postavili. Foto: Kamnik.info
Na Glavnem trgu so se komunalni delavci vso noč trudili, da so jelko znova postavili. Foto: Kamnik.info

Kamničani so po poročanju spletnega portala Kamnik.info malo pred drugo uro opazili, da je nekdo na Glavnem trgu požagal jelko, ki k sreči pri padcu ni poškodovala v bližini parkiranih avtomobilov.

Za zdaj še ni znano, komu so se prihajajoči prazniki tako zamerili, da se je lotil kar mestne jelke, skoraj gotovo pa je za svoj podvig uporabil ročno žago, saj bi hrup motorne žage bližnje stanovalce zagotovo prebudil.

Kot je na svoji strani na Facebooku zapisal kamniški župan Marjan Šarec, ga je ob drugi uri direktor Komunalnega podjetja Kamnik (KPK) obvestil o tem, da je nekdo na Glavnem trgu požagal jelko. "Delavci KPK-ja so delali vso noč in smreka spet stoji. Zaslužijo si veliko pohvalo. Tisti pa, ki je dejanje zakrivil, si zasluži vse obsojanje, saj je s svojim dejanjem pokazal, da mu ni mar za nikogar," je še zapisal razočarani župan.

Delavci KPK-ja so poskrbeli tudi za poškodovano električno napeljavo. Jelko, ki k sreči ni bila tako polomljena, da bi jo morali nadomestiti z novo, pa so znova postavili s pomočjo avtodvigala.

Policija, ki dogodek že raziskuje, ne izključuje, da je bilo nepridipravov, ki so se lotili visokorasle lepotice, več.