Ledeno kraljestvo vabi v Harbin. Foto: EPA/Reuters
Ledeno kraljestvo vabi v Harbin. Foto: EPA/Reuters
Snežena skulptura. Foto: EPA/Reuters

Svoja vrata je namreč odprl že tradicionalni festival ledu in snega v Harbinu, ki že tri desetletja privablja obiskovalce z vseh koncev sveta v mesto Heilongdžjang.

Pod spretnimi rokami umetnikov z vsega sveta, ki so morali zadnji mesec zavihati rokave, so nastali predori, tobogani, zgradbe ter številne druge zanimivosti iz snega in ledu. Najlepši so ponoči - takrat namreč zažarijo v mavričnih barvah pisanih žarometov, lampijončkov in laserskih žarkov.

Festival bo uradno odprt en mesec, toda skulpture si lahko ogledate še nekoliko dlje, saj se te ne bodo tako zlahka stopile ob mrzlih zimskih vetrovih iz Sibirije.

Vrhunec festivala, ki se ponaša s skoraj 1.500 orjaškimi prosojnimi skulpturami, ki se ponoči bleščijo z večbarvnimi lučkami, je sicer vrtna zabava z ledenimi lampijončki v parku Džaolin.

Bi zaplavali v ledeno mrzli vodi?
Na dan odprtja festivala so v bližnji reki Songhua festivalu v čast tudi letos uprizorili zimsko kopanje, ki se ga je udeležilo kar 700 plavalcev iz vse Kitajske. Udeleženci so morali pokazati precej več poguma kot evropski in ameriški plavalci, saj so zaplavali v ledeno mrzli vodi.

Fotoutrinke iz ledenega kraljestva si lahko pogledate spodaj.