Zmagovalni razred v PArizu. Foto: RTV Slovenija
Zmagovalni razred v PArizu. Foto: RTV Slovenija
Kdo bo najboljši? Foto: RTV Slovenija

Dvanajst novinarskih razredov bo dva tedna čakalo na glasove poslušalcev. Ti bodo ob pomoči strokovne žirije, ki jo sestavljajo odgovorna urednica Prvega programa Radia Slovenija Darja Groznik, voditelj Odmevov Igor E. Bergant in voditeljica novinarskih delavnic Tadeja Bizilj, izbrali, kateri mladi novinarji so pripravili najboljši tekmovalni posnetek na temo poklicev.

Glasovanje prek spleta in dopisnic
Za najboljši novinarski razred lahko glasujete neposredno na spletni strani Programa za mlade www.rtvslo.si/mladi in prek dopisnic, ki jih pošljete na Radio Hudo!, Prvi program Radia Slovenija, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana. Vsak posameznik lahko odda dva glasova, enega prek spleta in enega prek

dopisnice. Sodelavci Programa za mlade so pripravili zanimive nagrade tudi za glasovalce.

Razglasitev najboljšega novinarskega razreda
Sklepna prireditev, na kateri bodo razglasili najboljši novinarski razred, bo 31. maja, med 11. in 12. uro v studiu 14 Radia Slovenija z neposrednim radijskim prenosom na Prvem programu Radia Slovenija in z videoprenosom na multimedijskem portalu RTV Slovenija.

V studiu pričakujejo 200 mladih novinarjev, ki bodo nestrpno čakali na izid glasovanja, temperaturo do razglasitve pa bodo dvigovali raper Rok Trkaj, fantje iz skupine IN&Out, zmagovalka natečaja za najboljšo rapersko skladbo Zarja Karara Geršak z OŠ Šmartno pod Šmarno Goro in voditeljica Tadeja Bizilj.

Radio Slovenija bo najboljši novinarski razred za nagrado odpeljal na nepozaben večdnevni izlet v Berlin, lepe nagrade pa čakajo tudi preostale razrede (vožnja z ladjico, bovling, vožnja s kartingom, ogled kinopredstave, vožnja s pletnjo).