Ibrahim verjame, da mu bo s kletko uspelo opustiti kajenje. Foto: YouTube
Ibrahim verjame, da mu bo s kletko uspelo opustiti kajenje. Foto: YouTube

Kaj storiti, ko obliži, žvečilni gumiji, centri za pomoč, športne dejavnosti, moralna podpora in izogibanje kadilski družbi ni dovolj, ko tudi cepivo proti kajenju in program Opustite kajenje z Barco ne pomagata? Takrat je čas za drastične ukrepe, meni 42-letni Turek.

Ibrahim Yucel v videoposnetku na YouTubu razloži, da si že dolgo želi nehati kaditi, vendar mu nikakor ne uspe. Za Hurriyet Daily News je razkril, da je 20 let kadil po dve škatlici cigaret na dan, nato pa se je odločil za drastičen ukrep - glavo si je zaklenil v kovinsko kletko in si s tem fizično preprečil, da bi kadil.

Kletko je Ibrahim iz žice sestavil sam in nanjo namestil dve ključavnici, ključe pa ves čas skrbno hranita njegova žena ali hčerka. Žena nad njegovo odločitvijo sprva ni bila navdušena. Povedala je, da jo je bilo sram, ker je mož okoli hodil s kletko na glavi, vendar pa spoštuje njegovo željo, da neha kaditi in zato ga pri njegovi bizarni odločitvi podpira.

Ibrahim ima glavo skoraj ves čas zaprto v kletki, tudi v službi. Majhna odprtina mu omogoča, da po slamici pije vodo in kaj malega poje. Kadilske razvade se želi znebiti, ker je zaradi raka na pljučih umrl njegov oče, zato se boji, da njega čaka podobna usoda, je še razložil v posnetku.

Turek pa ni edini, ki ima nore zamisli, kako prenehati kaditi. Maja je 31-letna Američanka namenoma udarila policista, da so jo za 63 dni zaprli v zapor, kjer ni smela kaditi, še poroča Yahoo.