Macklemore & Ryan Lewis, Madonna, Queen Latifah in  Mary Lambert so mladoporočence v zakon pospremili z glasbo. Foto: Reuters
Macklemore & Ryan Lewis, Madonna, Queen Latifah in Mary Lambert so mladoporočence v zakon pospremili z glasbo. Foto: Reuters

Velika zmagovalca letošnje podelitve grammyjev Macklemore & Ryan Lewis, ki sta s prireditve odnesla štiri zlate gramofone - za najboljšega novega izvajalca, za raperski album The Heist, najboljši raperski nastop in najboljšo rapersko pesem (Thrift Shop) -, sta med prireditvijo skupaj s kraljico popa Madonno in Queen Latifah, ki je opravila poročni obred, pripravila množično poroko 33 parov.

Prve korake zaljubljencev na skupni poti sta pospremila s skladbo Same Love, mladoporočencem pa je zapela tudi v belo oblečena Madonna - izbrala je pesem Open Your Heart. Obred je bil tako ganljiv, da je Queen Latifah privabil solze v oči, svoje navdušenje pa je z glasnim ploskanjem jasno izrazilo tudi občinstvo v dvorani. Toda poroka vsem ni bila po všeč.

Spletna omrežja so skoraj pregorela od številnih izrazov nestrpnosti, konservativne skupine in verske skupnosti pa so svoje nestrinjanje izražale tudi v medijih. Steve Scheffler iz krščanske zveze države Iowa se je tako med drugim vprašal: "Kaj pa lahko sploh pričakuješ od te hollywoodske elite?" Ob tem je poudaril še, da ti vsekakor ne predstavljajo večinskega mnenja ameriškega prebivalstva in da ne spoštujejo "temeljev, na katerih je bila zgrajena država".

Še ostrejši je bil Tim Graham iz Centra za raziskave medijev, znane konservativne skupine, ki je množično poroko označil za "glasbeni agitprop", ki se "norčuje iz tradicionalnih vrednot konservativnih ameriških kristjanov, judov, muslimanov in drugih."

Američani so očitno, ko beseda nanese na istospolne poroke, razdeljeni - za zdaj so dovoljene v 17 zveznih državah, v 33 pa so še vedno prepovedane.