Fantje bodo za svoje početje najverjetneje denarno kaznovani. Foto: EPA
Fantje bodo za svoje početje najverjetneje denarno kaznovani. Foto: EPA

Mladeniči so se sprva mirno sprehodili po več ulicah v mestu, nekateri očividci pa trdijo, da so si privoščili tudi skok v morje. Prav dolgo pa niso mogli uživati v razkazovanju, saj so na policiji prejeli številne klice in zato v mesto napotili patruljo, ki jih je kmalu srečala.

Policisti so Nemcem naročili, naj jim sledijo, česar pa turisti niso upoštevali in so se podali v divji beg v bližnje uličice. Na Stradunu pa so se ponovno srečali s policisti, ki so jih prijeli in odvedli v policijsko vozilo. Kot navaja Dubrovački vjesnik, so policisti ravnali korektno, bilo pa je opaziti, da so imeli največ težav zato, ker niso imeli ničesar, s čimer bi lahko razigrane gole mladeniče zakrili.

In medtem ko se nekateri domačini zgražajo, da so bili fantje pijani in pod vplivom nedovoljenih substanc, je dogodek komentiral hrvaški gledališki režiser Krešimir Dolenčić. "Bolje štirje ekshibicionisti kot tisoči molčečih turistov, ki samo žvečijo pice," poroča zagrebški Jutarnji list, kjer so objavili tudi fotografije nagcev.