Politiki na nogometni zelenici. Foto: Twitter Sebastian Kurz
Politiki na nogometni zelenici. Foto: Twitter Sebastian Kurz

Politiki iz EU-ja, med njimi sta na nogometno zelenico stopila tudi premier Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, je morala priznati premoč politikov z Balkana - slavili so s 4:2.

Prvi zadetek je dal makedonski premier Nikola Gruevski, ki ima po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug največ nogometnih izkušenj od vseh sodelujočih tekmovalcev. Tudi drugič je šla žoga v gol moštva EU-ja po zaslugi Gruevskega po podaji kosovskega zunanjega ministra Hashima Thacija. Po samostojni akciji je prednost "Balkancev" na 3:0 povečal kosovski minister za evropske integracije Bekim Collaku.

Za ekipo EU-ja, ki sta jo vodila Cerar in avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz, je prvi zadetek dosegel vodja oddelka za Balkan na avstrijskem zunanjem ministrstvu Johann Sattler. A Collaku je nato znova zatresel mrežo "Evropejcev". Tik pred koncem tekme je generalni sekretar na avstrijskem zunanjem ministrstvu Michael Linhart zmanjšal prednost "Balkancev" na 4:2.

Sodnika na tekmi ob robu konference o Zahodnem Balkanu, ki bo potekala danes, sta bila evropski komisar za širitev in sosedsko politiko Johannes Hahn in srbski zunanji minister Ivica Dačić.