Sabine je potovala čez Slovenijo, toda prometnih znakov v slovenščini v izjavi za časnik ni omenila ... Foto: BoBo
Sabine je potovala čez Slovenijo, toda prometnih znakov v slovenščini v izjavi za časnik ni omenila ... Foto: BoBo

Sabine se je prejšnjo soboto navsezgodaj zjutraj od doma v Erquelinnesu odpravila proti Bruslju, kjer bi se morala srečati s prijateljico. Vključila je navigacijski sistem, vnesla naslov, nato pa se odpeljala.

Vozila je in vozila, ob tem pa se popolnoma zanašala na svoj GPS. Huda napaka, kajti ta jo je pripeljal v skoraj 1.500 km oddaljeno prestolnice Hrvaške. Čeprav je morala vmes dvakrat natočiti gorivo in za nekaj ur ustaviti na avtocestnem počivališču, da bi se vsaj nekoliko odpočila, ni opazila, da je nekaj narobe.

"Videla sem številne prometne znake, najprej v francoščini, nato v nemščini, a kljub temu sem vozila naprej. Bila sem popolnoma odstotna, nisem sploh nič razmišljala, le nogo sem držala na stopalki za plin. Šele, ko sem zagledala napis Zagreb, sem ugotovila, da nisem več v Belgiji," je Sabine izjavila za časnik Het Nieuwsblad.

Gospo je nato čakala še dolga pot nazaj v domačo Belgijo, kjer se je nato v ponedeljek le srečala s svojo prijateljico in z zaskrbljenim sinom. Navigacijiski sistem jo je tako nazadnje le pripeljal tja, kamor je želela ...