Jopa bo kmalu dobila novega lastnika. Foto: YouTube
Jopa bo kmalu dobila novega lastnika. Foto: YouTube

Pokojni pevec Nirvane je jopo nosil na snemanju celega koncerta leta 1993. Izklicna cena bo med 36.700 in 55.000 evri. Poleg jope bo srečni novi lastnik, ki bo ponudil največ denarja, prejel tudi potrdilo o avtentičnosti "bližnjega prijatelja Cobainove družine", ki oblačilo tudi podarja.

A to ne bo edini Cobainov predmet na dražbi, poroča Rolling Stone. Na dražbo gre tudi šop rokerjevih las, ki ga je njegova vdova Courtney Love podarila izdelovalki lutk Dame Darcy. Izhodiščna cena zanje bo 3.600 evrov. Courtney je namreč Darcyjevi dala kup njegovih las, da bi ustvarila lutko za njuno hčerko Frances Bean, toda delček jih je ostal neuporabljen. Med drugimi stvarmi Nirvane pa bodo na dražbi pristali tudi platinasta plaketa za album Nevermind in zlata plaketa za album In Utero.

A to ne bo le eden izmed predmetov, ki so se znašli na seznamu. Med drugim bodo šli na dražbo bobni Beatlov iz leta 1964, ki so jih uporabili za potrebe snemanja šova Eda Sullivana. Prav tako pa bodo ljubiteljem Beatlom ponudili še eno poslastico - kitaro Johna Lennona, ki je nekaj let veljala za pogrešano.