Katy Perry je prvo glasbeno ime Super Bowla 2015. Foto: EPA
Katy Perry je prvo glasbeno ime Super Bowla 2015. Foto: EPA
Super Bowl, Seattle - Denver
Lani je na Super Bowlu nastopil Bruno Mars. Foto: Reuters

Že avgusta se je govorilo, da bi bila lahko prav 30-letna pevka srečna izbranka, poleg nje so se omenjala še naslednja imena - barbadoška pevka Rihanna in britanska glasbena skupina Coldplay.

V nedeljo zvečer pa so organizatorji dogodka dokončno potrdili, da bo za polurni nastop na 49. izvedbi finala lige ameriškega nogometa (NFL) poskrbela prav Katy Perry. Billboard piše, da so se zanjo odločili zaradi glasbenih uspešnic s četrtega studijskega albuma Prism, kot so Birthday, Unconditionally in Roar, in njene priljubljenosti na družbenih omrežjih.

Govorilo se je tudi, da naj bi se liga odločila, da si bodo glasbeniki morali nastop zagotoviti s plačilom, saj je to za njih odlična promocija. Lani si je nastop glavnega imena, pevca Bruna Marsa, med polčasom ogledalo neverjetnih 111,5 milijona gledalcev. Ampak Katy Perry je med oddajo na ESPN-ju že utišala govorice z besedami, da "ona ni takšne vrste dekle, da bi plačala za nastop na Super Bowlu".

Pevce oziroma zvezdnike za polurno zabavo med drugo in tretjo četrtino organizatorji skrbno izberejo in za njihov nastop ne varčujejo s finančnimi sredstvi. V zadnjih letih so tako nastopali Beyonce, Madonna, The Who, Bruce Springsteen, Prince, The Rolling Stones, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson in lani Bruno Mars ter Red Hot Chili Peppers.

Škandali, škandali ...
Glasbeni nastopi na Superbowlu so vedno zelo težko pričakovani, številni pa se tudi hote ali nehote vtisnejo v spomin. Tak primer je bil incident iz leta 2004, ko je Justin Timberlake strgal kos obleke Janet Jackson, tako da so množice videle njeno razgaljeno desno dojko, ki jo je krasila kovinska zvezda.

Leta 2011 pa je za škandal poskrbela britanska pevka M.I.A. Med zloglasnim 15-minutnim odmorom je bila prva zvezda kraljica popa Madonna, M.I.A. pa se je pojavila ob njej in hiphoperki Nicki Minaj pri skladbi Give Me All Your Luvin'. Med prepevanjem besedila je ob besedi sh*t pomolila pred kamero svoj sredinec.