Zvezdnik Harry Potterja bo zapisan na sloviti Pločnik slavnih. Foto: EPA
Zvezdnik Harry Potterja bo zapisan na sloviti Pločnik slavnih. Foto: EPA
Pharrell Williams
Med izbranci je tudi Pharrell Williams. Foto: Reuters

"Izbor predstavlja najboljše iz zabavne industrije in bo odlična popestritev Pločnika slavnih tako za sam Hollywood kot za oboževalce z vsega sveta. Veselimo se, da bomo pozdravili nova imena na eni najbolj priljubljenih turističnih točk v Kaliforniji," je povedala vodja izborne komisije Maureen Schultz.

Imena za Pločnik slavnih za leto 2015 so izbrali med več sto kandidaturami, ki jih je predlagal odbor, potrdila pa jih je hollywoodska gospodarska zbornica. V skladu s pravili morajo slovesnost z odkritjem zvezde načrtovati v roku petih let, v nasprotnem primeru odlikovanje zapade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Posmrtno bosta zvezdo dobila britansko-ameriški scenarist in romanopisec Raymond Chandler, ki je umrl leta 1959, in avtor Batmana Bob Kane, ki je umrl leta 1998.

Celoten seznam izbrancev je naslednji: na področju filma bodo odlikovani Raymond Chandler (posmrtno), Eugenio Derbez, Will Ferrell, Jennifer Garner, Peter Jackson, Bob Kane (posmrtno), Daniel Radcliffe, Paul Rudd, Snoopy, Melissa McCarthy in Christoph Waltz.

Na področju televizije bodo zvezdo dobili James L. Brooks, Ken Ehrlich, Bobby Flay, Seth MacFarlane, Julianna Margulies, Chris O'Donnell, Jim Parsons, Amy Poehler, Kelly Ripa in Sofia Vergara, na področju glasbe Lukasz "Dr Luke" Gottwald, Kool & The Gang, Pitbull, Al Schmitt in Pharrell Williams, na področju radia Larry Elder, za nastopanje v živo pa Kristin Chenoweth, Dick Gregory in Ennio Morricone.