Zanimivosti
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 8 glasov Ocenite to novico!
Carlos "El Pibe" (Otročiček) Valderrama
Kolumbijci so posneli telenovelo z obilico romantičnih zapletov o sanjskem nogometnem moštvu La Seleccion iz devetdesetih let in poskrbeli za veliko uspešnico. Foto: EPA

Dodaj v

Kolumbijske nogometne legende oživele na malih zaslonih

Prvo epizodo si je ogledalo več kot 15 milijonov gledalcev
26. september 2013 ob 20:51,
zadnji poseg: 26. september 2013 ob 21:13
Bogota - MMC RTV SLO, STA

V Kolumbiji so združili dve veliki ljubezni - do telenovel in nogometa - in posneli "žajfnico" o sanjskem nogometnem moštvu iz 90. let, ki je postala velika uspešnica.

Televizijska novela La Seleccion - v angleško govorečih deželah jo tržijo z naslovom Nogometne sanje, svet strasti - sledi zapletom štirih glavnih junakov, "pravih" nogometašev, ki uživajo v Kolumbiji status nacionalnih ikon.

Gre za idole kolumbijskih generacij, v telenoveli so uprizorjeni kapetan reprezentance Carlos "El Pibe" (Otročiček) Valderrama, vratar Rene "El Loco" (Norec) Higuita, napadalec Faustino Asprilla in zvezni igralec Freddy Rincon - četverica, ki je tvorila ogrodje reprezentance na svetovnih prvenstvih v Italiji (1990), ZDA (1994) in Franciji (1998).

"Prav ti glavni junaki so najboljši predstavniki vseh značajev in ljudi Kolumbije in so zelo močni z vidika dramatičnosti. Svetu smo želeli poslati sporočilo ter spremeniti uveljavljeno podobo o Kolumbiji kot nasilnem svetu narkokartelov in oboroženih paramilitarističnih tolp. Siti smo bili že vsega tega. Želimo poudariti, da so v Kolumbiji tudi posamezniki, ki so zapisani visokim moralnim načelom, poštenemu in trdemu delu ter sposobni doseganja izjemnih naporov. Gre za zgodbo, ki temelji na njihovih resničnih življenjskih zgodbah, vendar pa smo si ob tem dovolili tudi nekaj ustvarjalne svobode za popestritev dogajanja in ustvarjanje suspenza za večjo dramatičnost," je dejal eden izmed soustvarjalcev telenovele Ricardo Coral.

Kolumbija upa na SP v Braziliji
Ustvarjalci televizijske limonade so izbrali igralce, ki so čim bolj podobni pravim nogometnim junakom, paziti pa so morali tudi na vse značajske in telesne značilnosti, kot je denimo košata in kodrasta "afropričeska", prepoznavni znak slovitega Valderrame.

Televizijski producenti so tako zelo uspešno zajahali val znova oživljene priljubljenosti kolumbijske izbrane nogometne vrste, ki je zelo blizu novemu sanjskemu uspehu z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo v nogometu prihodnje leto v Braziliji. Reprezentanca je dva kroga pred koncem z osmimi zmagami na drugem mestu južnoameriških kvalifikacij za SP, za vodilno Argentino zaostaja tri točke, pred tretjeuvrščenim Čilom pa ima dve točki prednosti.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Drncl
# 26.09.2013 ob 20:57
He, Valderrama. Njega pa spoznaš na kilometer :)
Samsa
# 26.09.2013 ob 20:59
Kaj imata skupnega Valderrama in Kitajski zid? Oba sta vidna iz vesolja! ;)
Wasabi
# 26.09.2013 ob 23:12
Prav imaš uroš23, mal mi že spomin peša, očitno.;) Bil je avtogol, se pardoniram.
bakasliskovic
# 26.09.2013 ob 21:57
Valderrama je pa res legenda....za Montpellier je igral kot navit
uros23
# 26.09.2013 ob 22:55
Morda misliš Escobarja, ki je dosegel avtogol proti ZDA l. 1994? Takrat so bili Kolumbijci res eni od favoritov (v kvalifikacijah so recimo z 0-5 slavili v Buenos Airesu), toda končali so že v skupinskem delu.
dzik
# 27.09.2013 ob 05:03
Ja ta novela je fajna.
Samo te telenovele niso, kot tiste mehiške, ko smo jih včasih gledali... te so res fajne.
Zvečer po službi se je prav fino malo usest pred TV pa se nasmejat do solz... Res so dobre komedije ali pa kakšne zgodbe o "guerrilla-i"...

LP
frank james
# 27.09.2013 ob 14:10
Uff kdo se ne bi spomnil supernadarjene kolumbijske reprezentance iz 80h in 90h, ki pa nikdar ni dosegla pričakonih najvišjih mest. Imena kot so : Asprilla,rincon, valderrama, higuaita, escobar...so bila strah in trepet fuzbalskih štadionov. Če se kdo spomni še kakšnega naj napiše, da skup mal osvežimo spomin na njih.
stewie
# 27.09.2013 ob 10:53
Sijajno, če smo že pri imiđu Kolumbije, potem pa mora samo še uvodno pesem serije odpeti Shakira (z videospotom, se razume), pa v seriji se mora kot nadobudni učenec teh zvezd pojaviti še Falcao, za finiš pa morajo vsaj ponekod viseti še plakati z Escobarjem (tu ne mislim na ubitega nogometaša, temveč mafijozota), navsezadnje je tudi on ogromen del svojih zaslužkov vlagal v nogomet.
Wasabi
# 26.09.2013 ob 22:48
A tistega kolumbijca, ki je zastreljal penal in so ga potem ubili ne bodo igrali?
Kazalo