Nekatere serije legokock so po duhovnikovem mnenju simbol zla. Foto: EPA
Nekatere serije legokock so po duhovnikovem mnenju simbol zla. Foto: EPA

Duhovnik iz poljskega mesta Wolsztyn Slawomir Kostrzewa se je po tem, ko so ga nedavno razburile podobe Hello Kitty in igrače Moj mali poni, tokrat razhudil zaradi legokock, ki so, je prepričan, simboli hudiča. "Prijateljske figurice so zamenjali s temačnimi pošastmi," je po pisanju poljskih medijev pridigal Kostrzewa in s prstom pokazal na najnovejšo Legovo kolekcijo zombijev in pošasti.

"Te igrače imajo lahko slab vpliv na otroke. Uničijo lahko njihove duše in jih speljejo na temačno pot," je prepričan duhovnik.

Ob tem je citiral neko novozelandsko raziskavo, v kateri je bilo ugotovljeno, da se obrazni izrazi na legofiguricah zadnje čase spreminjajo iz dobrodušnih v vse bolj jezne, kar bi lahko po duhovnikovem mnenju potencialno vodilo v zlo. "Taki obrazni izrazi spodbujajo zmedo glede tega, kaj je dobro in kaj slabo," poudarja Kostrzewa. "Videti je, kot da dobri vedno trpijo, zlobneži pa so zadovoljni s svojimi grešnimi dejanji."

"Pa saj so samo kocke," mu je odgovorila neka poljska psihologinja. "Da nekdo povezuje igrače s Satanom, je preprosto narobe. Dosegli bi le to, da se jih bodo otroci začeli bati," je še prepričana Monika Filipowska.