Jeremy Ray Meeks, 30 let, 185 cm, 77 kg. Foto: Facebook
Jeremy Ray Meeks, 30 let, 185 cm, 77 kg. Foto: Facebook
"Zakaj krši zakon, če bi lahko zaslužil milijone z manekenstvom", se sprašujejo spletni uporabniki.
Jeremy s svojo mamo. Foto: Facebook

30-letni moški je že znan obraz na policijski postaji v Stocktonu v severni Kaliforniji, saj se je zaradi manjših in večjih kaznivih dejanj že večkrat znašel za rešetkami, splet pa ga je odkril šele ta teden.

Za novega spletnega zvezdnika so poskrbeli na policijski postaji v Stocktonu, ki je na svojem profilu na Facebooku objavila fotografije ujetih kriminalcev. Jeremyja so možje postave skupaj s še tremi sostorilci prijeli v sredo zvečer, v oči spletnih "agentov" pa je padel prav Jeremy, ki je zaradi svoje lepote pobral številne simpatije, vrstijo se komentarji, kot so: "Zakaj krši zakon, če bi lahko zaslužil milijone z manekenstvom", "Ali naju lahko vklenete skupaj", "Ugrabi me lahko, kadar koli želi", "Zaljubljena sem v kriminalca" ...

Predstavnik stocktonske policije Joseph Silva je dejal, da je Meeks eden izmed najnasilnejših kriminalcev na območju Stocktona, zato je tudi varščina zelo visoka - da bi se moški znašel na prostosti, mora plačati 900.000 dolarjev. Silva je presenečen nad pozitivnim odzivom spleta na že večkrat obsojenega kriminalca, saj fotografije, ki jih objavljajo, po navadi opazi zelo majhno število ljudi.

V treh dneh je fotografija Jeremyja prejela več kot 80 tisoč všečkov (in več kot 20.000 komentarjev), za primerjavo: fotografije treh Jeremyjevih pajdašev so prejele nekaj več kot 3.000 všečkov.

Na spletu so se osnovale številne skupine, ki opevajo njegovo lepoto, njegova mama pa je ustanovila celo skupino, v kateri zbira denar za plačilo varščine 900.000 dolarjev. "Jeremy ima delo, ima ženo, ima dva otroka ... Je zelo prijazen, pomagajte mi ga osvoboditi," je napisala mama Meeks in dodala še nekaj fotografij svojega sina, obenem pa je zanikala, da njen sin pripada tolpi Crips, ki je znana po umorih in trgovini z mamili. Jeremy ima na roki tetoviran napis Crip, ki sugerira, da je član prej omenjene kriminalne združbe. "Stare tetovaže povzročajo stereotipe, policija ga krivi brez razloga. On je moj sin in čudovit je," pravi njegova mama in dodaja, da se je njen sin spremenil, da je slaba preteklost za njim.