Uslužbenca so zaradi spodrsljaja odpustili. Foto: EPA
Uslužbenca so zaradi spodrsljaja odpustili. Foto: EPA

Uslužbenec letališča v Seattlu je namreč med opravljanjem dela zaspal v prostoru za tovor letala Boeing 737, ki je poletelo proti Los Angelesu. Da z njimi potuje slepi potnik, je posadka ugotovila po trkanju iz spodnjih prostorov in letalo se je po 14 minutah v zraku moralo vrniti na letališče.

Pilot letala družbe Alaska Airlines je zvoke iz spodnjega dela letala zaslišal že takoj po vzletu in je letališče v Seattlu zaprosil za odobritev nujnega pristanka. Ko so bili spet na tleh, je iz prostora za tovor prišel delavec, ki je pojasnil, da je zaspal.

V prostoru se sicer vzdržujeta ustrezen pritisk in temperatura, a so moškega po pristanku iz previdnosti vendarle poslali na pregled k zdravniku. Testirali so ga tudi na mamila in ga že odpustili.

Letalska družba namerava preiskati, zakaj se je delavec odločil zadremati prav v prostoru za tovor. Njegov nadrejeni je sicer pojasnil, da je opazil njegovo odsotnost, a na klic tako v prostor v letalu kot na prenosni telefon ni dobil odgovora, poroča britanski BBC.