Za 15-mesečnega mladiča upajo, da se bo kmalu pridružil novemu krdelu. Foto: EPA
Za 15-mesečnega mladiča upajo, da se bo kmalu pridružil novemu krdelu. Foto: EPA

"V soboto popoldan, ko sem bil na obhodu po parku, sem videl levjega mladička, ki se je skrival v grmovju," je dejal čuvaj parka Rana Mori, ki se mu je zdelo čudno, da se po nekaj minutah mladičku ni pridružil nobeden od staršev, zato mu je sledil. "Vodil me je do trupla svoje matere, ki je ležalo na manjšem hribčku. Zdelo se je, kot da spi, vendar pa se ni premikala," je še dejal oskrbnik parka. Ko se je oskrbnik Mori vrnil s policisti, je našel mladiča, sedečega poleg matere.

Anšuman Šarma iz narodnega parka Gir je dejal, da je poteza mladega leva zelo svojsko in redko dejanje.
Levinja umrla po bitki
Ogled trupla je pokazal, da je 11-letna levinja umrla v boju z drugimi živalmi. Najverjetneje je bil za levinjo z imenom Rupa usoden boj z vodnimi bivoli. Mati 15-mesečnega mladička je imela zlomljena rebra ter huje poškodovane notranje organe. Čuvaji so s pomočjo policistov odstranili truplo.

"Levi niso kot psi, da bi ljudem dajali taco, vendar pa verjamem, da znajo prepoznati čuvaje parka," je dejal Shama, ki je še dodal, da je zelo malo indicdentov med ljudmi ter živalmi iz parka. Levček je pod budnim nadzorom oskrbnikov parka. Upajo, da ga bo kmalu posvojilo kakšno krdelo, saj so levi do tretjega leta starosti odvisni od svojih staršev.

Nacionalni park Gir v Gudžaratu, kjer se je zgodil nevsakdanji dogodek, je zavetišče azijskih levov. Leta 2010, ko je bilo opravljeno zadnje štetje, je na 1.412 kvadratnih kilometrih, kolikor je velik park, živelo 411 levov.