Zanimivosti
Igralka je svojo igralsko kariero začela, ko je bila stara enajst let. Za svoje tri najuspešnejše filme, med katerimi so Past za starše, Zlobna dekleta in Odštekani petek, je v karieri prejela več kot 460 milijonov evrov, toda nepremišljen način življenja je terjal svoj davek. Foto: Reuters

Dodaj v

Lindsay Lohan: "Podpornice gibanja #jaztudi so šibke"

Svoje mnenje je igralka izrazila v intervjuju
12. avgust 2018 ob 17:07
London - MMC RTV SLO

Razvpita ameriška igralka Lindsay Lohan je svet tokrat razburila s kritikami na račun gibanja za pravice žensk #jaztudi. Dejala je, da so ženske, ki podpirajo gibanje, šibke.

V intervjuju za The Times je Lohanova razkrila, da ni bila nikoli žrtev spolne zlorabe. Čeprav je javnost pred leti razburilo, da se je na željo režiserja Paula Schraderja v filmu The Canyons slekla do golega, je Loganova zanikala govorice, da jo je režiser s svojo zahtevo spolno razžalil.

"Ničesar nimam povedati. Ne morem govoriti o nečem, česar nisem doživela, kajne?" je dejala.

Ob tem je poudarila, da podpira ženske, ki se borijo proti spolnim zlorabam, a ne prenese "iskanja pozornosti na družbenih omrežjih", poroča CNN.

"Če doživiš spolno zlorabo, je treba to kriminalno dejanje nemudoma prijaviti policiji," je dejala Lohanova. "Ženske, ki se proti takšnim zločinom borijo z gibanji na družbenih omrežjih, so šibke," je še dodala v intervjuju.

V preteklosti je Lohanova v bran stopila tudi mogotcu Harveyju Weinsteinu, in sicer po tem, ko so ga številne zvezdnice obtožile spolnih zlorab. Branila ga je v videoposnetku, ki ga je objavila na spletu. Pozneje je posnetek izbrisala.

K. Ši.
Prijavi napako
Komentarji
Bloodline
# 12.08.2018 ob 17:26
Če doživiš spolno zlorabo, je treba to kriminalno dejanje nemudoma prijaviti policiji," je dejala Loganova. "Ženske, ki se proti takšnim zločinom borijo z gibanji na družbenih omrežjih, so šibke

100% resnica. Razburjajo se pa samo tisti, ki živijo v mehurčku, pa vedo da je to res, a si ne upajo priznati. Ker so šibki.
Kapitalist 11
# 12.08.2018 ob 17:34
Bravo lohanova. Fenomen "Identiteta zrtve" bo nekaj najhujsega v prihodnosti v zahodni civilizaciji. To je trenutno biti najlazje in izgovor za vse. Tezko jo je prepoznati, skoraj nemogoce pa jo bo izkoreniniti.
pejtevennazrak
# 12.08.2018 ob 18:17
Če doživiš spolno zlorabo, je treba to kriminalno dejanje nemudoma prijaviti policiji," je dejala Loganova. "Ženske, ki se proti takšnim zločinom borijo z gibanji na družbenih omrežjih, so šibke," je še dodala v intervjuju.

Se absolutno strinjam. Prijavit policiji in se maščevat, potem pa čimprej pozabit na te stvari. Marketinško pogrevanje "vloge žrtve" , kot temu pravi @Kapitalist11, ne bi smelo imeti nič pri tem.
Zlobni genij
# 12.08.2018 ob 18:17
Šibke so tiste, ki so si s spolnimi avdicijami ustvarile bodisi televizijske ali filmske kariere, in o tem še kar naprej molčijo, ker nočejo, da se po svetu razve, da so navadne opurtunistične Hollywoodske vlačuge, ne pa tiste, ki so svetu pokazale in razkrile, kako dejansko izprijen je ta velik sistem, kateremu ljudje dejansko ignorantno sledijo in ga ignorantno podpirajo prav vsakič, ko stopijo v kinomatografe, in kupijo filmsko vstopnico za ogled najnovejšega filma, v katerem praktično vsaka mlada igralka, ki želi zasloveti in si ustvariti neko tržno ime, pokaže več kot samo mali delček svoje kože.
Tao3
# 12.08.2018 ob 18:25
Ženske si s tem početjem trenutno same sebi najbolj škodijo. Ene za ene proti, ene oportunistične ... Za dejanske žrtve, ne te oportunistke, pa tako ali tako nikomur ni mar. Koliko dejansko spolno zlorabljenim ženskam pa so že pomagale? Spolna zloraba niso opolzke besede ... in ni konsenza zaradi višjih interesov. Spolne zlorabe je potrebno izkorenitnit ne pa tole čvekanje
grenadir
# 12.08.2018 ob 18:18
Spremljam te zadeve malo bolj podrobno, ker lepo kažejo na regresijo zahodne družbe zavito v celofan politične korektnosti in lepo se vidi kam te stvari peljejo... Podobno, kot pri feminizmu, ki je že davno ispel svoj smisel in kjer je posledica vse od bistvenega zmanjševanja porok, pa vse do gibanja MGTOW, se začenjajo tudi resni odgovori na "Jaz tudi".... Praktično smo prišli v USrA že, da vsak malo bolj ispostavljen in vpliven moški sedaj najprej zahteva neko pričo ob dogovarjanju z žensko....Prišlo je že tako, daleč, da mnogi vodilni moškega spola v podjetjih, ne bodo več zaposlovali žensk iz povsem praktičnega razloga....In sicer, da si pač ne morejo privoščiti naknadnega slabega imena ali celo tožb, pa ne glede na to, ali so resnične ali ne....
Sun1988
# 12.08.2018 ob 18:02
Mislim, da ni treba vseh v isti koš metat. Zato se nisem strinjal z onim ženskam, ki so napadle Damona, zaradi takšnega stališča in iz istega razloga se zdaj ne strinjam z Lohanovo punco :)
spela55
# 12.08.2018 ob 23:29
Jao, ženska trezna tri mesece, pa misli, da je požrla vso pamet tega sveta.
Bondjanez
# 13.08.2018 ob 07:26
Zanimivo kako hitro te oznacijo za neumnega takoj ,ko se ne strinjas z njimi . A ne anomis ??? Še enkrat mi povej zakaj se je gospa pogodila s prascem, vzela denar in po vec letih ugotovila,da je pusila prascu??? Prave zenske so rekle hvala ne. Še bolje bi bilo, ce bi ga prijavile takoj. Ampak vazno,da si ti nas ozmerjal za neumne o prepametni......
Ples
# 12.08.2018 ob 21:57
@Clown
Če bi jih spono zlorabljala brad Pitt ali George Clooney nobena ne bi nicesar prijavljala

To je pa popolnoma neumna izjava. Ubogi vsi, ki jo plusate - očitno ne veste, kaj sploh je spolna zloraba.
vrtojb56
# 12.08.2018 ob 19:55
Bravo, izjava na mestu. Metoo je fake.
Sorrento
# 12.08.2018 ob 20:45
Končno nekdo, ki je povedal resnico. Novodobni histerični feminizem lahko utišajo le ženske.

Moško mnenje pri njih itak nič ne šteje, ker so po njihovi teoriji moški "avtomatične barabe",
Clown
# 12.08.2018 ob 18:35
Če bi jih spono zlorabljala brad Pitt ali George Clooney nobena ne bi nicesar prijavljala
Zlobni genij
# 13.08.2018 ob 10:13
@spela55: No, takih hipokritov kot je dejansko on pa res ni potrebno omenjati. V tej celotni zgodbi ni brezmadežnih producentov in režiserjev, kajti, če je en producent in en režiser to počel mladim igralkam vrsto let za zaprtimi in bržkone tudi zaklenjenimi vrati, potlej je mislim, da več ali manj jasno, da so to počeli, oz. še danes to počno tudi drugi producenti in režiserji, in toti Tarantino, ki je po svetu predvsem znan zaradi svojih odbitih filmov, verjetno ni nobena izjema, temveč tudi del ledenega gore, ki jo sestavljajo hollywoodski izprijenci.
Sun1988
# 12.08.2018 ob 23:06
@anomis

Ne bi bil tako prepričan. V ZDA in Kanadi imajo celo gibanje, ki se imenuje neprostovoljni celibat - predvidevam, da se njihovo razmišljanje ne razlikuje veliko od teh, ki te jezijo tu :)
Ples
# 12.08.2018 ob 21:55
@anomis
Mene vsakič malo osupne, kako usekaš tako brutalno naravnost :o)
pejtevennazrak
# 13.08.2018 ob 01:35
@hernandez
Lindsay Lohan je Lindsay Lohan :) - znana po tem, da marsikaj reče, kar znervira ljudi.
V očeh nekaterih bo za vedno zapisana kot ničvredna zadrogirana igralka - kar so ji tudi nekateri na metoo očitali (in kar se mi v bistvu ne zdi lepo, še posebej ne od tistih, ki se imajo za najbolj sočutne do žensk itd itd). In še vedno ne vem, kako točno naj bi internetna vojna pomagala žrtvam? Ampak ok - da le nekateri ne bodo lepega dne presenečeno spoznali, da je to organizacijo že zdavnaj kupil kak Weinstein, pa da niso komu namerno podtaknili česa.... Preveč polularnim zadevam se to hitro zgodi (npr. humanitarne organizacije in spolne zlorabe, cerkev in pedofilija).
hernandez
# 12.08.2018 ob 20:12
Meni se zdi njena izjava totalna bedarija. Ko nekdo na silo hoče izpast pameten, pa nima ideje kako...

Kaj ima veze, katere komunikacijske načine uporabljaš za ozaveščanje spolne zlorabe? Bistvo je, da so efektni, da te nekdo sliši. In če se po družbenih omrežjih lahko pojavlja svašta, ne vem zakaj se ne bi mogel #metoo
hernandez
# 13.08.2018 ob 00:52
pejtevennazrak
# 12.08.2018 ob 23:21
Evo, Lindsay se je že opravičila: link

No, to je to, zakaj ne maram preveč teh organizacijah: napadejo kot nadležne ose :) nekako v slogu anomisa, da je bila ženska skorajda prisiljena umaknit izjavo...


kaj pa če ni problem v 'organizacijah', ampak je Lindsay ena navadna krota, ki se na pritlehni način hoče tržit? Prvo je zagovarjala Weinsteina, pa potem to zradirala, zdaj se je delala nekaj pametna na #MeToo in preklicala. Take stvari lahko dela samo poden od človeka.
spela55
# 12.08.2018 ob 23:31
Šibke so tiste, ki so si s spolnimi avdicijami ustvarile bodisi televizijske ali filmske kariere, in o tem še kar naprej molčijo, ker nočejo, da se po svetu razve, da so navadne opurtunistične Hollywoodske vlačuge, ne pa tiste, ki so svetu pokazale in razkrile

Ja ja, nekje tako kot Tarantino, ne, ki je vsa ta leta molčal?
pejtevennazrak
# 12.08.2018 ob 23:21
Evo, Lindsay se je že opravičila: link

No, to je to, zakaj ne maram preveč teh organizacijah: napadejo kot nadležne ose :) nekako v slogu anomisa, da je bila ženska skorajda prisiljena umaknit izjavo...
cene vols
# 12.08.2018 ob 18:13
Realna punca. Bravo!
anomis
# 12.08.2018 ob 21:39
Še dobro, da obstaja anonimnost, ker sicer se verjetno ne bi pojavilo toliko tepcev, ki hvalijo butaste izjave totalno neinteligentne tretjerazredne igralke, ki precej bolje popiva, se drogira in polni rumene poden revije, kot pa da bi ustvarila vsaj eno omembe vredno vlogo. Še za tiste vloge v drugorazrednih komedijah in grozljivkah, ki jih je naštepala, je neverjetno, kako neki jih je dobila, če ga ni vsaj komu povlekla. Glede na to, da je ob pojavu gibanja celo javno lezla v rit Weinsteinu, je verjetno mislila, da bo na tak način končno dobila kakšno glavno vlogo v filmu A kategorije. Butasta, kot se kronično izkazuje, je posnetek izbrisala, ko je najbolj pozno od vseh pogruntala, da je tip bolj na poti v čuzo kot v studio. Ampak v Sloveniji imamo, kot kaže po zgornjih komentarjih, tudi zabite ljudi, ki ploskajo tovrstnim silnim inteligencam in kariernim biserom. Bi bilo smešno, če ne bi bilo hkrati tragično.

O njeni izjavi seveda ni vredno diskutirat, saj smo že dovolj obveščeni, da se gibanje ni zgodilo s strani žensk, ki seksualnega nadlegovanja niso prijavile, ampak ravno obratno. Prijava in postopek pa seveda še ne pomeni pravičnega razpleta, saj v primeru seksualnih nadlegovanj dokazov po logiki stvari ni, zato pride lahko le do izvensodnih poravnav, kar se je tudi dogajalo.
Bondjanez
# 12.08.2018 ob 18:38
Ne morem verjet,da se moram strinjat z njo. Namesto .usenja prijava na policijo. Ampak ker se gre za odskodnino pa potem naredimo #metoo. Jp. Brisan bom.
Ples
# 12.08.2018 ob 17:29
Branila ga je v videoposnetku, ki ga je objavila na spletu. Pozneje je posnetek izbrisala.

Izbrisala, ker je tako "močna".
Kazalo