Johnson je že začel zbirati politične točke za položaj premierja. Foto: Twitter
Johnson je že začel zbirati politične točke za položaj premierja. Foto: Twitter

"Kurdi so zelo, zelo probritanski. Na London gledajo kot na njihovo središče v Evropi. V idealnem svetu bi lahko bil Erbil finančno središče regije, zato želimo tu zgraditi partnerstvo. Seveda obstaja veliko negotovosti, ki se imenuje Islamska država, okoli nje, a prav tako veliko priložnosti," je dejal Johnson na tretjem obisku Iraka - prvem v funkciji župana.

Johnson je obiskal britanske čete, ki pomagajo pri urjenju kurdskih vojakov pašmerg. "Podprl bom nekaj naših fantov tam, ki poskušajo izuriti pašmerge, tako da bomo iz prve roke videli nekaj dobrih rezultatov, ki jih dosega Velika Britanija tam," je dejal Johnson za Evening Standard, preden je odpotoval v Erbil, kjer predvsem skuša okrepiti ekonomske vezi med Kurdistanom in Londonom.

"Življenja in dobrine, ki smo jih investirali v državo, da bi pomagali Iraku, so velika priložnost, da okrepimo vezi. Erbil je bogat z oljem, prav tako se razvija njihov finančni sektor, zato želimo biti tam prvi," je dejal londonski župan in dodal: "Erbil je - relativno - varen."

Johnsonov obisk je sicer precej premišljen, saj bo to okrepilo njegov ugled v svetu. Ravno v času, ko ga številni navajajo kot mogočega kandidata za naslednjega premierja.