Za tri take posnetke je še neznani kupec odštel 45.000 dolarjev. Foto: EPA
Za tri take posnetke je še neznani kupec odštel 45.000 dolarjev. Foto: EPA
Rokavica Michaela Jacksona
Rokavica Michaela Jacksona je na koncu dosegla ceno 190.000 dolarjev, kar je presenetilo celo lastnika dražbene hiše Darrena Juliena. Foto: EPA
Predmeti Anne Nicole Smith na dražbi
V naslednjih dneh se obeta še dražba predmetov pokojne zajčice in Anne Nicole Smith. Foto: Reuters

Tri rentgenske posnetke legendarne filmske dive, ki so nastali leta 1954, ko je svetlolasa seksbomba obiskala bolnišnico, so prodali za vrtoglavo vsoto - 45.000 dolarjev. Vrednost rentgenskih posnetkov je bila sicer ocenjena na tri tisočake, zato je končna cena presenetila tudi dražbeno hišo. Kdo je bil pripravljen odšteti tako vsoto za omenjene tri posnetke, ni znano.

Za stol, na katerem je sedela med fotografiranjem, 25 tisočakov
Dražitelji so se potegovali tudi za stekleničko Chanelovega parfuma, ki je bila v lasti leta 1962 umrle igralke, snemalno knjigo za nedokončani film Something's Got to Give in stol, na katerem je Monroejeva pozirala na svojem zadnjem fotografskem snemanju. Zanj so iztržili 35.000 dolarjev.

Na isti dražbi so se zbiralci predmetov iz filmov potegovali tudi za uhane, ki jih je Kate Winslet nosila v Titaniku (prinesli so 25.000 dolarjev), in za obleko, v kateri je v muzikalu Funny Face blestela Audrey Hepburn (zanjo so dobili 56.250 dolarjev).

Za Jacksonovo rokavico 190.000 dolarjev
Dražbena hiša Julien's je sicer več mesecev pripravljala veliko serijo dražb predmetov Marilyn Monroe, Michaela Jacksona, Anne Nicole Smith, Cher, Elvisa Presleyja in snovalca Zvezdnih zvezd Gene Roddenberryja, začela pa se je ravno z dražbo 251 Jacksonovih osebnih stvari, ki je ravno tako presenetila z izkupičkom - samo za Jacksonovo srebrno rokavico, ki jo je nosil leta 1984 na turneji Victory, so iztržili 190.000 dolarjev.

Svetlečo rokavico je kupila Wanda Kelley iz Los Angelesa, ki je dejala, da bi za rokavico bila pripravljena odšteti še več denarja: "Recimo, da iz tistega prostora nisem hotela oditi brez rokavice." Vodja dražbene hiše Darren Julien pa se je pohvalil, da v zadnjih 15 letih ni imel tako uspešne dražbe: "Zdaj, ko Michaela ni več, se ljudje zavedajo, kako veliko zvezdo smo izgubili."

Kitara Jimija Hendrixa, srajca Elvisa Presleyja ...
Dan prej so prodali tudi kitaro Jimija Hendrixa, za katero je kupec odštel 180.000 dolarjev, in srajco Elvisa Presleyja, ki jo je pevec nosil leta 1956 v oddaji The Milton Berle Show - ta je dosegla vrednost 61.200 dolarjev. Poleg omenjenega je številne predmete za dražbo prispevala tudi pevka in igralka Cher, ki je podarila številne svoje kostume, ki jih je nosila na nastopih, oblačila in druge osebne predmete.

V prihodnjih dneh bodo dražili še spominke s snemanja filmov iz serije Zvezdne steze (kupiti bo mogoče skoraj vse - od Spockovega kostuma do značk, ki so jih nosili člani posadke) in osebne predmete njenega snovalca Gena Roddenberryja. Med temi bo na dražbi tudi vse njegovo pohištvo, krožniki, kozarci, lestenci, dragocene slike, svečniki itd.

Zadnja v seriji pa bo dražba osebnih predmetov nekdanje zajčice, ki je "ujela" naftnega mogotca Howarda Marshalla, Anne Nicole Smith. Kupiti bo mogoče celo rožnat kavč za psička in potovalni kovček s skodelico za pasjo hrano.