Tako tek kot pletenje sta priljubljeni prostočasni dejavnosti. Le malokdo pa ju kar združi. Foto: EPA
Tako tek kot pletenje sta priljubljeni prostočasni dejavnosti. Le malokdo pa ju kar združi. Foto: EPA

David Babcock je univerzitetni profesor grafičnega oblikovanja. V soboto se je udeležil maratona v svojem mestu, njegov nastop pa ne bi bil nič posebnega, če ne bi ves čas v rokah držal pletilk in volne.

V petih urah, 48 minutah in 27 sekundah, kolikor je porabil za dobrih 42 kilometrov, je namreč spletel šal. Ko je prišel na cilj, so izdelek v roke vzeli strokovnjaki, ki so ugotovili, da je šal dolg natančno 3,66 metra.

Dolžina namreč ni zanemarljiva. Ne boste verjeli, Babcock namreč ni prvi tekač, ki je med tekom hkrati tudi pletel. Pred njim je ti dve dejavnosti na londonskem maratonu, ki je potekal aprila, združila že Susie Hewer. Tekačica je s svojim tekom skušala zbrati čim več sredstev za raziskave za Alzheimerjevo bolezen, a njen šal je meril "le" 2,1 metra.

41-letni Američan, ki je začel teči in plesti hkrati, se je tako tudi zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Ko so ga vprašali, kaj ga je napeljalo na misel, da bi opravljal dve dejavnosti istočasno, pa je odgovoril: "Da se ne bi začel dolgočasiti."