Jennifer Lopez bo junija zaplesala sambo v družbi Claudie Leitte in Pitbulla. Foto: Reuters
Jennifer Lopez bo junija zaplesala sambo v družbi Claudie Leitte in Pitbulla. Foto: Reuters
Claudia Leitte
33-letna Claudia Leitte je zelo priljubljena v svoji domovini. Foto: EPA
Pitbull
Pitbull je prepričan, da bo himna združila ves svet. Foto: Reuters

Trojica bo skupaj zapela pesem We are one (Ole Ola), sta danes na tiskovni konferenci na legendarnem stadionu Maracana v Riu de Janeiru razkrili Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in glasbeni koncern Sony.

Besedilo za pesem je napisal Pitbull, podpisal se bo tudi kot producent, preostale podrobnosti pa za zdaj ostajajo neznanka, pričakuje pa se, da bo skladba vsebovala verze v treh jezikih - v angleškem, portugalskem in španskem. Videospot za skladbo že nastaja.

Generalni sekretar Fife Jerome Valcke upa, da bo uradna pesem letošnjega SP-ja na južnoameriških tleh ponovila priljubljenost uradne pesmi svetovnega prvenstva pred štirimi leti v Južnoafriški republiki Waka Waka (This time for Africa), ki jo je - v sodelovanju z domačo skupino Freshlyground - zapela kolumbijska popzvezdnica Shakira.

Valcke je na tiskovni konferenci dodal, da je še posebej vesel, ker bodo s svetom delili neverjeten talent Brazilke Claudie Leitte, poleg že mednarodno uveljavljenih glasbenikov, Jennifer Lopez in Pitbulla: "Slišal sem lepe reči o brazilski glasbi, zato mi je v veliko zadovoljstvo, da se bo v središču pesmi znašla prav brazilska umetnica. Prepričan sem, da skupaj z mano na milijone nogometnih oboževalcev in ljubiteljev glasbe nestrpno pričakuje izid pesmi."

Pesem bo združila ves svet
"Presrečna in navdušena sem, ker bom na SP-ju predstavljala svojo domovino skupaj s čudovitima umetnikoma, ki ju cenim in spoštujem. Skozi glasbo rada razkrivam ljudem svojo državo in kulturo," je dejala brazilska popzvezdnica in dodala: "Svetovno prvenstvo v nogometu je eno največjih tekmovanj na svetu, veselim pa se, da bom plesala sambo skupaj s Pitbullom in Jennifer Lopez v Braziliji - mi smo eno!" Svoje navdušenje je delil tudi Pitbull, ki je dejal, da bo pesem We are one združila ves svet: "Resnično verjamem, da bosta odlična igra (nogomet, op. a.) in moč glasbe pomagala pri združitvi, saj smo najboljši, ko smo eno!"

Pesem bodo premierno izvedli na nogometnem spektaklu v Areni v Sao Paulu. Šele drugič v zgodovini nogometnih svetovnih prvenstev bo Fifa v sodelovanju z gostiteljico nogometnega spektakla pripravila veliki koncert kot uvod v nogometne boje. Ti se bodo začeli 12. junija.

Uradne himne v preteklih letih
Na zadnjem nogometnem prvenstvu leta 2010 je odmevala skladba Waka Waka (This time for Africa), ki je naletela na zelo dober odziv, na YouTubu si je pesem ogledalo skoraj 600 milijonov ljudi.

Katere pa so druge uradne himne, ki si jih je v različnih obdobjih prepeval ves svet, ne le nogometni (od leta 1990 do leta 2010): Un'estate italiana (Edoardo Bennato in Gianna Nannini), Gloryland (Daryl Hall ft. Sounds of Blackness), La Copa de la Vida (Ricky Martin), Boom (Anastacia), The Time of Our Lives (Il Divo), Waka Waka (Shakira ft. Freshlyground).

Omenjenim himnam lahko prisluhnete spodaj.