Z Jezusom ste vedno na počitnicah, je prepričan don Roberto. Foto: La Stampa
Z Jezusom ste vedno na počitnicah, je prepričan don Roberto. Foto: La Stampa

Glasba je tisto, kar je najbolj všeč mladim ljudem. Skozi glasbo pride Jezus do njihovega srca.

Duhovnik Fiscer ima nenavaden način širjenja evangelijev. Tako ob glasno butajoči diskoglasbi zakriči: "Za vas imam sporočilo, ki prihaja naravnost iz nebes: brez Jezusa ni prihodnosti, brez Jezusa nimamo ljubezni in nimamo sreče." Množica, zbrana na plaži - starostni razpon je med sedmimi in 77 leti - navdušeno divja. "Če bi vedeli, kako zelo rada vas ima Devica Marija, bi jokali od sreče," zakriči don Roberto, medtem ko si namešča slušalke.

Glasba - pot do srca "ovčic"
Na poletni večer, ki ga opisuje pisec agencije AFP Gildas Le Roux, je 33-letni Fiscer nosil majico citronsko rumene barve s podobo Device Marije in Jezuščka in z napisom: "Ti si moja reka ljubezni." Tudi sam je bil videti "kot v sedmih nebesih", svoje občudovalce pa je nato nagradil z zadnjo uspešnico italijanskega raperja Jovanottija, Baciami ancora (Poljubi me še enkrat), s Shake the Devil Off (Otresi se hudiča) Dorothy Norwood in 123 Britney Spears. Njegovi glasbeni večeri, ki jih prireja vsako poletno sredo v letovišču San Pietru v Arenzanu, so odlično obiskani.

"Če verjameš v Boga, to ne pomeni, da si žalosten," še pravi don Roberto, ki ima za svojo misijo "najti ovčice, ki so zašle, in se z njimi srečati tam, kjer so doma". "Klasike, ki jih slišite v nočnih klubih, izmenjujem z remiksi verske glasbe," je povedal don Roberto za omenjeno agencijo. "Glasba je tisto, kar je najbolj všeč mladim ljudem. Skozi glasbo pride Jezus do njihovega srca," pravi duhovnik, ki je zabaval potnike na križarjenjih, nato pa je pri 23-ih odšel v semenišče.

Na spoved kar na plaži
Prijatelji, ki delajo v okoliških letoviščih, Robertu pomagajo z organiziranjem skupinskih koreografij, kakršna je tista, ki je v 90. spremljala uspešnico Macarena. V bližnjem lokalu so na voljo tudi alkoholne pijače, a obiskovalci raje srkajo brezalkoholne napitke in ližejo sladoled. Don Roberto je dovoljenje za tedenska srečanja dobil od samega Angela Bagnasca, vplivnega nadškofa iz Genove, ki je tudi na čelu italijanske Katoliške cerkve. "Zaupa mi," pravi don Roberto.

Medtem ko sta glavni ples in glasba, ima tudi vera pomembno vlogo na nenavadnem dogodku. "Zapomnite si, oče Jan vam je na voljo za spoved tam za sončniki," opomni obiskovalce don Roberto med dvema pesmima. Oče Jan, poljski duhovnik, daje odvezo tistim, ki se mu pridružijo na plažnih ležalnikih. Na plesišču pa jih don Roberto ponudi besede spodbude: "Z Jezusom ste vedno na počitnicah."

Spodaj si oglejte skladbo didžeja Roberta, ki jo je navdahnila Marija iz Medjugorja.

Glasba je tisto, kar je najbolj všeč mladim ljudem. Skozi glasbo pride Jezus do njihovega srca.