Trije od petih zakonov v britanski kraljevi družini so zdržali manj časa kot njihove poročne torte oziroma vsaj delčki njih. Foto: EPA
Trije od petih zakonov v britanski kraljevi družini so zdržali manj časa kot njihove poročne torte oziroma vsaj delčki njih. Foto: EPA

Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, je eden izmed kosov del torte s poroke princese Anne in Marka Phillipsa pred 42 leti. Ta zakon se je sicer končal leta 1992.

Dva kosa sta s porok njenega brata, princa Charlesa - prvi s tiste z Diano Spencer leta 1981, drugi s tiste s Camillo Parker Bowles leta 2005. Vrednost kosa torte s poroke z leta 1997 tragično umrlo Diano ocenjujejo na 2.000 ameriških dolarjev, kar večkrat presega vrednost kosa torte s Charlesove poroke s sedanjo ženo.

Tretji otrok Elizabete II., princ Andrew, se je leta 1986 poročil s Sarah Ferguson, na voljo je tudi del torte s te poroke, ki se je z ločitvijo končala leta 1996. Najnovejši pa je iz leta 2011, ko sta se poročila princ William in Kate Middleton. Tega ocenjujejo na 700 dolarjev in je prav tako vreden kar precej več od preostalih.

V Veliki Britaniji koščke poročne torte pogosto hranijo še leta. Ostanki peciva, ki jih bo dražbena hiša Julien's Auction iz Beverly Hillsa dala na dražbo 27. junija, so bili v lasti nekdanjega voznika kraljice Elizabete II.

Torte seveda niso več primerne za uživanje.