Nastop priljubljene skupine je sprožil poplavo tvitov - 116.000 tvitov na minuto. Foto: EPA
Nastop priljubljene skupine je sprožil poplavo tvitov - 116.000 tvitov na minuto. Foto: EPA
Usain Bolt
Športniki na londonskih olimpijskih igrah novih mejnikov niso postavljali le na olimpijskih stezah in v bazenih, temveč tudi na družabnih omrežjih. Foto: EPA

Ponovna združitev Melanie Chisholm, Emme Bunton, Melanie Brown, Victorie Beckham in Geri Halliwell, ki so se ob zaključku OI na osrednji olimpijski stadion pripeljale v črnih taksijih in s svojima uspešnicama Wannabe in Spice Up Your Life razplesale olimpijsko občinstvo, je povzročila pravi naval komentarjev na Twitterju - nastop priljubljene skupine je sprožil poplavo tvitov, s 116.000 tviti na minuto.

Uradni profil slovenskih olimpijcev na Twitterju @TeamSlovenia ima več kot 2.000 sledilcev, slovenski navijači/tviteraši pa so zapisali več kot 17.500 tvitov … Več o tvitanju na olimpijskih igrah lahko izveste v poolimpijskem tvitmiksu Vala 202.

Nesporni rekorder na družabnih spletnih omrežjih pa je bil med olimpijskimi igrami jamajški sprinter Usain Bolt, ki je podiral rekorde na družabnem omrežju Twitter.

Po uradnih podatkih se je med olimpijskimi igrami njegovo ime pojavilo v 150 milijonih tvitov. Njegova zmaga v sprintu na 200 metrov je sprožila kar 80.000 tvitov na minuto, medtem ko je z zmago na stometrski razdalji povzročil tvitersko povodenj s 74.000 tviti na minuto. Jamajška štafeta 4 x 100 m, v kateri je bil Bolt, je imela na Twitterju nekaj manj odziva, in sicer le 52.000 tvitov na minuto.

Tretji najbolj tvitani olimpijski dogodek, ki je povzročil, da so se na Twitterju objave kar usule, je bila britanska olimpijska zmaga v tenisu z Andyjem Murrayjem v glavni vlogi (57.000 tvitov na minuto), jamajški štafeti pa sledi osvojitev olimpijskega naslova ameriškega košarkarskega sanjskega moštva (41.000 tvitov na minuto).