Njena osvojitev krone najlepše Američanke je sprožila precej negativnih komentarjev na Twitterju, saj je nekatere razburilo to, da je nova mis indijskega rodu. Foto: Reuters
Njena osvojitev krone najlepše Američanke je sprožila precej negativnih komentarjev na Twitterju, saj je nekatere razburilo to, da je nova mis indijskega rodu. Foto: Reuters
24-letno Nino Davuluri so septembra lani okronali za najlepšo Američanko. Foto: Reuters

18-letni Patrick Farves je v določenem trenutku zbral pogum, prekinil prireditev in stopil do odra, Davulurijevi je podaril plastično rožo in jo pozval na maturantsko zabavo. Obenem jo je zaprosil, da posnameta "selfie", misica pa je odgovorila morda pozneje. "In nisem je več videl, tako da selfieja ni bilo," je dejal Patrick po prireditvi.

Medtem ko so drugi učenci Patricka pospremili z glasnimi ovacijami in navijanjem, tudi misica je Patricka nagradila z nasmeškom, pa šolskim oblastem to ni bilo niti najmanj všeč. Zaradi "incidenta" so ga suspendirali za tri dni z obrazložitvijo, da morajo vsi učenci spoštovati pravila.

Srednješolec je sicer že pred samo prireditvijo govoril, da bo misico povabil na najbolj noro zabavo v srednji šoli, učitelji pa so ga opozorili, naj tega nikar ne stori. Opozorila je preslišal, po prisluženi kazni pa se je opravičil za svoje početje.

Nina se je postavila na stran dijaka
Mis Amerike je šolo zaprosila, naj razmislijo o kaznovanju mladega Američana: "Počaščena sem bila zaradi vabila, žal pa se zaradi svojih obveznosti ne bom mogla udeležiti plesa. Pozneje sem izvedela za disciplinski postopek, poklicala sem šolo in jih zaprosila, naj premislijo o svoji odločitvi."

Nina je v šoli z učenci govorila o raznolikosti in pomembnosti znanosti, tehnologije in inženiringa: "Srečanje in interakcija s študenti po vsej državi je pomembno in koristno kot del mojega delovnega leta kot mis Amerike. Vedno sem spodbujala učence, da sledijo svojim sanjam z izobraževanjem, vsak dan pa me mladi navdihujejo s svojo zagnanostjo."

Nina Davuluri iz univerzitetnega mesta Syracuse v zvezni državi New York načrtuje študij na medicinski fakulteti, stroške pa bo pokrila tudi s 50.000 dolarji štipendije, ki ji jo je prinesla zmaga na izboru za najlepšo Američanko.