Japonska spada med dežele z največ 'superstoletniki'. Foto: EPA
Japonska spada med dežele z največ 'superstoletniki'. Foto: EPA

Kot poročajo japonski mediji, slavljenec dneve večinoma preživlja v postelji, kljub temu pa trikrat na dan poje obroke skupaj z družino.

19. aprila 1897 rojeni Kimura je 38 let delal na pošti, po upokojitvi pa je do 90. leta starosti kmetoval. Ima sedem otrok, od katerih jih živi še pet, 14 vnukov, 25 pravnukov in 13 prapravnukov.

Kot je lani Kimuro, ki je bistre glave in nima težav s starostno demenco, citiral Daily Mail, starostnik namerava živeti vsaj do 120. leta. In kaj je njegov recept za zdravo življenje? Vedno je zmerno in preneha uživati hrano, ko je njegov želodec "približno 80-odstotno poln".

Besse Cooper jih bo kmalu imela 116
Japonec je naslov najstarejšega moškega na svetu prevzel od Walterja Brueninga, Američana iz zvezne države Montana, ki je umrl lani. Za najstarejšega človeka na svetu velja Američanka Besse Cooper, ki naj bi 26. avgusta letos dopolnila 116 let.

Na svetu naj bi ta hip živelo od 300 do 450 "superstoletnikov", ljudi, ki so stari več kot 110 let. A le 70 jih je uradno zabeleženih - največ jih živi v ZDA, Veliki Britaniji, na Japonskem, v Franciji in Italiji.

Oseba, ki je dokazano živela najdlje, je bila Jeanne Calment, ki je leta 1997 umrla v starosti 122 let in 164 dni.