Isakovićeva bo svoje izkušnje s poletnih olimpijskih iger z navijači delila tudi v Riu, kjer jim bo predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Riu najglasnejši navijači. Foto: BoBo
Isakovićeva bo svoje izkušnje s poletnih olimpijskih iger z navijači delila tudi v Riu, kjer jim bo predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Riu najglasnejši navijači. Foto: BoBo

"Zdaj je tudi uradno. Presrečna sem, da grem kot vodja navijačev v Rio! Res komaj čakam!!! Prepričana sem, da bo celotna skupina z mano na čelu poskrbela za nepozabno vzdušje in da bomo vložili vsak kanček energije v glasno navijanje za naše športnike. Tokrat bom lahko čisto sproščena in uživala v olimpijskem duhu, se spominjala in delila zgodbice svojih treh olimpijad in medalje v Pekingu. V Južni Ameriki še nisem bila, tako da se še posebej veselim ogleda turističnih znamenitosti," je povedala 27-letna Isakovićeva.

Sara bo vodja "olimpijskega navijaškega letala" za Rio de Janeiro 2016, ki ga Olimpijski komite Slovenije s sponzorji že tretjič zaporedoma pošilja na igre. "Z njim želimo omogočiti navijačem, da spodbujajo slovenske športnike na olimpijskih igrah v živo in jim s tem pomagajo doseči še boljše rezultate. Rio de Janeiro je v primerjavi s preteklimi igrami, Londonom 2012 in Sočijem 2014 mnogo bolj oddaljen od Slovenije, zato bo imel vsak slovenski glas na tekmovališčih še večjo vrednost," izpostavljajo na OKS-ju.

Slovenci imajo v Riu rezervirane vstopnice za ogled tekmovanj v košarki, tenisu, kajaku na divjih vodah in judu. Poleg tega bodo organizirani ogledi turističnih znamenitosti, skupaj s Saro Isaković pa bo pripravljen tudi dodaten spremljevalni program, s katerim bodo navijačem pričarali posebno olimpijsko vzdušje.

Sara je bila evropska prvakinja na 200 m prosto v letu 2008, nastopila je tudi na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, nazadnje pa leta 2012 v Londonu. Prav v letu 2012 je poskrbela za enega največjih uspehov slovenskega plavanja, ko je v družbi Anje Klinar, Urše Bežan in Mojce Sagmeister priborila Sloveniji bronasto medaljo v štafeti na 4 x 200 m prosto.