Müllerjeva živi na vlakih že od prvega maja naprej. Foto: Facebook stran Wherever You Go, There You Are
Müllerjeva živi na vlakih že od prvega maja naprej. Foto: Facebook stran Wherever You Go, There You Are
Sama pravi, da je življenje na vlaku, kot da bi bila ves čas na počitnicah. Foto: Facebook stran Wherever You Go, There You Are

Vse, kar ima, nosi s seboj na vlak. Ob njej je torba z oblačili, prenosnim računalnikom, knjigami ... Vsak mesec kupi vozovnico v vrednosti 330 evrov, ki ji omogoča, da se vozi s katerim koli vlakom. To je še vedno nekaj evrov manj, kot da bi plačevala mesečno najemnino v znesku 400 evrov. "Od 1. maja 2015 sem brez doma. Takšna je bila moja odločitev. Vedno radovedna večjezična popotniška blogerka, ki je zasvojena z lepotami našega sveta," je zapisala na svojem Instagramu.

Študentka je razpeta med univerzo v Tübingenu, kjer študira, domom v Berlinu in Kölnom, kjer živi njen fant. "Običajno bi imela zvezo na daljavo, toda, ker živim na vlaku, ga lahko vidim ves čas," je dejala Müllerjeva za nemško televizijo SWR. "Res se počutim doma na vlakih in tako lahko obiščem veliko več prijateljev in mest. Kot da bi bila na počitnicah ves čas," je dejala v intervjuju za Washington Post.

Na vlaku se uči in hkrati piše tudi blog Wherever You Go, There You Are, kjer dokumentira svoje potovanje. Zaradi vse večjega zanimanja pa študentka obljublja, da bo zapise kmalu začela objavljati v angleškem jeziku.

A življenje na vlaku le ni popolnoma idilično. "Nomadka" priznava, da ima težave s spanjem, kajti ves čas jo skrbi za njen nahrbtnik. Poleg tega pa ji miren spanec otežuje tudi hrup. Ko ni na vlaku, stanuje pri svojem fantu, mami, babici ali prijateljih. "Hočem navdihniti ljudi, da se vprašajo o svojih navadah in stvareh, ki jih imajo za normalne. Naslednja avantura čaka za vogalom," je še dejala študentka.