Netanjahu je Kaiyo rad pokazal svojim političnim kolegom, tudi Johnu Kerryju. Foto: Reuters
Netanjahu je Kaiyo rad pokazal svojim političnim kolegom, tudi Johnu Kerryju. Foto: Reuters

Netanjahujev sin je desetletno mešanko z belo dlako iz zavetišča pripeljal domov pred nekaj meseci. Nad novim hišnim ljubljenčkom je bil takrat navdušen tudi sam premier, ki je na Twitterju objavil Kaiyino fotografijo, pod njo pa pozval vse ljubitelje psov, naj ne oklevajo in se odločijo tudi za posvojitev odraslega psa. Zraven je pripisal: "Tega ne boste obžalovali."

Od takrat je bila Kaiya očitno Netanjahujeva zvesta spremljevalka, saj mu je družbo večkrat delala tudi v njegovi pisarni. Konec novembra so tako fotografske agencije objavile fotografijo Netanjahuja, Kaiye in ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja, ki sproščeno boža kosmatinko.

A tokrat je Kaiya poskrbela za neljubi dogodek, saj je na slovesnosti ob hanuki svoje zobe zasadila v moža namestnice zunanjega ministra Cipi Hotovely in v enega izmed poslancev Netanjahujeve stranke Likud. Oba sta dobila manjše poškodbe, članica kneseta Šaren Haskel, ki je po izobrazbi veterinarka, pa je dejala, da je bilo vse skupaj "nepomembno".