Nigerijci z nenavadno prošnjo niso presenetili prvič. Foto: EPA
Nigerijci z nenavadno prošnjo niso presenetili prvič. Foto: EPA
Piščance navijači običajno pobarvajo v barve nigerijske zastave. Foto: Reuters

nenavadnim zapletom. Navijači nigerijske izbrane vrste si namreč na tribune stadiona želijo prinesti žive piščance!

Varnostniki so na takšne in drugačne zaplete navadno dobro pripravljeni – številni navijači na tribune namreč radi prinesejo raznovrstne nedovoljene navijaške rekvizite. A želja nigerijskih navijačev je ruske varnostne organe popolnoma šokirala.

Navijači si na tribune želijo prinesti žive piščance, saj verjamejo, da bodo pernata bitja igralcem prinesla odločilno prednost in končno zmago na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji.

Nigerijske reprezentance se drži vzdevek Super orli, navijači afriških orlov pa s sabo velikokrat nosijo piščance, ki jih pobarvajo v reprezentančne zeleno-bele barve.

Prvi nasprotnik Nigerije bo Hrvaška, nato pa bodo zaigrali še z Islandijo in Argentino. Nigerijski navijači so v Kaliningradu, kjer bo potekal obračun s Hrvati, tamkajšnje domačine spraševali, kje bi lahko kupili žive piščance.

Za nenavadne nigerijske želje je kmalu izvedelo tudi regionalno ministrstvo za turizem. Vodja ministrstva Andrej Jermaka željam navijačem ni mogel ugoditi.

S podobno prošnjo so Nigerijci presenetili že leta 2010, ko so na prvenstvu v Južnoafriški republiki svojo reprezentanco prav tako želeli bodriti z živimi piščanci. Organizatorji za njihove želje tudi takrat niso imeli posluha.