Lokacija za snemanje britanske serije EastEnders bo doživela veliko spremembo. Foto: YouTube
Lokacija za snemanje britanske serije EastEnders bo doživela veliko spremembo. Foto: YouTube

Novi kraj snemanja bo za 20 odstotkov večji od prejšnje, mošeja pa bo prva verska stavba v zgodovini serije. Za to potezo so se odločili zato, da bi ustvarili pristnejšo podobo vzhodnega Londona. Po poročanju časopisa The Sun je bi bilo sicer nekaj govora o tem, da naj bi serija postala bolj radikalna. "Serija si želi biti aktualna. Realistično pripoveduje zgodbo prebivalcev vzhodnega Londona." A govorice so ustvarjalci vseeno zavrnili: "Trenutno ni nikakršnih načrtov o radikalnejši zgodbi."

Število islamskih vernikov je letos v Londonu preseglo tri milijone. V nekaterih predelih je celo več kot polovica populacije islamske vere.

EastEnders so bili za epizodo, ki je bila ustvarjena v spomin na pariške napade, močno pohvaljeni zaradi izpostavljanja resničnega pomena islama. V sicer bežnem prizoru je lik Tamwar dekletu poskušal razložiti svojo vero, saj jo je zanimal izsek iz Korana, ki ga je pobarval. "To je zame islam. Bodi enakovredno prijazen do vseh ljudi in jih imej rad," je dejal Tamwar.